מתכון פשוט להכנת עוגת מוס שוקולד טעימה וממכרת.
עוגה שכבשה את הרשת וזכתה ליותר ממיליון צפיות בפייסבוק.




עוגת מוס שוקולד ששברה את הרשת
מתכון פשוט להכנת עוגת מוס שוקולד טעימה
ציוד
- תבנית קפיצית קוטר 22
- מיקסר
מרכיבים
לבצק:
- פירורי ביסקוויטים לוטוס 150 גרם
- חמאה 75 גרם – מומסת
למילוי:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ”ל
- 4 כפות סוכר
לג’לטין:
- אבקת ג’לטין 10 גרם
- ½ כוס מים
למוס:
- שוקולד לבן 320 גרם
- שמנת מתוקה 300 מ”ל
- 2 חפיסות שוקולד מריר/חלב 150 גרם
שלבי הכנה
להכנת הבסיס:
- נרפד עם שקף דפנות תבנית קפיצית קוטר 22.
- בקערה נערבב פירורי בביסקוויטים לוטוס יחד עם חמאה מומסת.
- נשטח ונהדק על תחתית תבנית ומכניסים למקרר. (עוטפים את התבנית בנילון נצמד).
להכנת המילוי:
- בקערה נקציף שמנת מתוקה יחד עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ונשמור במקרר.
- להכנת הג’לטין:
- נשפוך את אבקת הג’לטין לתוך חצי כוס מים ונשאיר בערך 10 דקות.
להכנת המוס:
- נמיס על בן מארי שוקולד לבן בתוך שמנת מתוקה עד שהשוקולד מומס.
- נוריד מהגז ומצננים בערך 20 דקות.
- נכניס את הג’לטין עם המים למיקרוגל ל- 10 שניות.
- נוסיף את הג’לטין המומס לתערובת השוקולד ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- נוסיף את המילוי (הקצף היציב) ומקפלים פנימה.
- נחלק את תערובת המוס ל 3 קערות.
- נמיס במיקרו 150 גרם שוקולד מריר/חלב (ניתן גם על בן מארי).
- 3/4 מכמות השוקולד המומס נכניס לאחת הקערות ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה שוב.
- 1/4 מכמות השוקולד המומס שנותר, נוסיף לקערה השנייה ונערבב היטב.
להרכבת העוגה:
- נשפוך את המוס הלבן מעל לבסיס שבתבנית.
- מעל נשפוך במרכז את התערובת החומה, ומעל נשפוך במרכז את תערובת השוקולד שנותרה.
- נכסה בניילון נצמד ונקפיא למשך כ- 8 שעות.

מקור: כרמלה כרמלה שיתוף: נעומי באבו
העוגה מעט מורכבת יש אולי סירטון של שלבי ההכנה?
עוגת בילבולציה שרק מי שמכין אותה יודע איך כמה ולמה…..
מתכון מורכב צריך לפרסם עם סרטון