מתכון להכנת עוגת שכבות ששווה כל שניית מאמץ!
מורכב משכבת ספוג שקדים, מוס שוקולד, מוס וניל שוקולד לבן ושכבת ריבת חלב.
עוגת שכבות חלומית
עוגה מעולה בהכנה מפורטת
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
להכנת הבסיס:
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס קמח שקדים
- 3 כפות קמח רגיל
- 2 כפות מים או מיץ תפוזים
- 3 כפות שמן
- ½ 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
שכבת מוס השוקולד:
- 150 גרם שוקולד מריר ½1 חפיסות
- 80 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 4-5 כפות סוכר
לשכבת מוס הוניל שוקולד לבן:
- 2 קופסאות שמנת מתוקה 500 מ"ל
- קוביות של 100 גרם שוקולד לבן
- 1 כף ברנדי / ליקר טוב לא קפה ולא שוקולד
- ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 2-3 כפות סוכר
לשכבת ציפוי ריבת החלב:
- ½ צנצנת ריבת חלב איכותית 200 גרם
- ½ קופסא שמנת מתוקה 125 מ"ל
- 20 גרם חמאה
שלבי הכנה
להכנת הבסיס:
- נקציף ביצים בשלמותן עם עם הסוכר לקצף תפוח ודי יציב.
- נוסיף בתנועות קיפול את שאר החומרים.
- נשטח בתבנית ולאפות עד הזהבה.
- נוציא מהתנור וננמיך את החום ל 150 .
הכנת שכבת מוס השוקולד:
- נמיס 150 גרם שוקולד מריר עם 80 גרם חמאה.
- נקציף 3 ביצים שלמות עם 4-5 כפות סוכר לקצף תפוח ובהיר.
- נבליע בזהירות את הקצף לשוקולד עם החמאה המומסת.
- נמזוג על בסיס השקדים שאפינו ונחזיר לתנור 20 דקות.
- זה מוכן כשהאמצע זה עדיין רוטט.
- נוציא מהתנור ונצנן לגמרי, ואחר כך נצנן במקרר.
לשכבת מוס הוניל שוקולד לבן:
- יום לפני הכנת העוגה: להביא לרתיחה עדינה קופסת שמנת מתוקה, נוסיף קוביות של 100 גרם שוקולד לבן ונערבב כל הזמן עד להמסה מוחלטת.
- נוסיף כף ברנדי, או אפילו ליקר טוב (לא קפה ולא שוקולד ).
- נצנן ולהכניס למקרר ללילה, למחרת להכניס את התערובת לקערת מיקסר ונוסיף שמנת מתוקה נוספת (אני אוהבת להוסיף אפילו שניים), חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל, אפשר להוסיף 2-3 כפות סוכר אם לא מספיק מתוק.
- נקציף לקצפת יציבה נמרח מעל למוס האפוי.
- נשטח ונכניס למקפיא לפחות ל3 שעות.
לשכבת ציפוי ריבת החלב:
- להמיס במיקרו דקה
- נמיס במיקרו דקה כחצי צנצנת ריבת חלב איכותית חצי קופסא שמנת מתוקה.
- נוסיף כ 20 גרם חמאה ונערבב היטב.
- אם חסר עוד ריבת חלב ושמנת, ניתן להוסיף ולהמיס שוב עד שתהיה תערובת חלקה לשפוך על העוגה.
- נזיז את התבנית מצד לצד כדי שהציפוי יכסה את כל השטח.
- ניתן לשמור בהקפאה עד ההגשה, להפשיר לפני ההגשה, אפשר לשמור גם במקרר מכוסה.
מקור: אילנה אברהם
להשאיר תגובה