הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת מדוביק טעימה ומרשימה

מתכון עוגת מדוביק

עוגת מדוביק – עוגת שכבות רוסית נדירה ביופיה ובטעמה. 

עוגה לשבת מרשימה וטעימה שתגרוף מחמאות מכולם.

מתכון עוגת מדוביק
צילום: נעמי שושן
מתכון עוגת מדוביק

עוגת מדוביק טעימה ומרשימה

הדפסה
עוגה מעולה במתכון מפורט
של: נעמי שושן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

להכנת הבצק:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה חמאה – מאה גרם לחתוך לקוביות
  • ½ כוס דבש
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז או לימון
  • 4 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם

להכנת קרם השמנת החמוצה:

  • 6 גביעים שמנת חמוצה "של פעם" 27% שומן 1200 מ"ל
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם

שלבי הכנה

  • מכינים את הבצק ומקררים כארבע שעות.
  • מקציפים במיקסר ביצים וכוס סוכר עשר דקות על מהירות גבוהה, עד לתערובת תפוחה וסמיכה בדומה למוס.
  • ממיסים במיקרוגל חמאה ודבש.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש החמה שהכנו ותוך כדי הקצפה גם את הקליפה מגוררת.
  • מחליפים את המקצף עכשיו בוו גיטרה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שמקבלים בצק אחיד, נוזלי ודביק.
  • מרפדים בניילון נצמד תבנית קטנה או קופסת פלסטיק ומשמנים את הניילון.
  • משטחים את הבצק בקופסא, מכסים בעוד יריעת ניילון משומנת ומעבירים למקרר.
  • משאירים בקירור להתייצבות למינימום של 4 שעות (מקסימום עד 12 שעות).
  • מרדדים את הבצק ואופים את בסיסי העוגה:
  • מחממים תנור מראש לחום של 160 מעלות.
  • מחלקים את הבצק באופן שווה ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה (מקומח בנדיבות), לעיגול דק בקוטר 25 ס”מ (נעזרים ברינג או צלחת ליצירת עיגול בצק מדויק).
  • לתבנית תנור נפרדת מעבירים כל עיגול בצק עם נייר האפייה שמתחתיו.
  • אופים בתנור 20-15 דקות עד שמזהיב. ואז מצננים.
  • מכינים את קרם השמנת ונשמור במקרר עד להרכבה:
  • מערבבים בקערה גדולה שמנת חמוצה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל.
  • מחכים כחמש דקות שהסוכר יתמוסס טורפים לתערובת חלקה.
  • מכניסים להתייצבות במקרר.
  • מרכיבים את העוגה ומקררים אותה כיום שלם (24 שעות) לפני ההגשה.
  • את הבסיס האפוי הכי פחות יפה – טוחנים במעבד מזון לפירורים.
  • מניחים בסיס אפוי על צלחת הגשה יפה שטוחה וגדולה.
  • מורחים מעל הבסיס הזה בעזרת גבו של כף שכבה נדיבה של קרם שמנת.
  • מכסים בבסיס נוסף ומורחים שמנת.
  • וככה נמשיך להרכיב באותה צורה עד שנקבל עוגה גבוהה ויפה עם 5 בסיסים ו 5- שכבות שמנת (השכבה העליונה היא שכבת שמנת).
  • מורחים את יתרת השמנת מסביב לעוגה.
  • להכנת ציפוי:
  • מפזרים מעל הקרם את הפירורים.
  • להיזהר ולעבוד בעדינות כי השמנת עדיין לא יציבה – אבל לא לדאוג מכיוון  שהיא תתייצב משמעותית בזמן במקרר.
  • מכסים את העוגה ומעבירים לקירור ל-24 שעות (חובה).
  • אחרי היממה במקרר מגישים ישר מהמקרר.
מתכון עוגת מדוביק
צילום: נעמי שושן

מקור: נעומי שושן