עוגת מדוביק – עוגת שכבות רוסית נדירה ביופיה ובטעמה.
עוגה לשבת מרשימה וטעימה שתגרוף מחמאות מכולם.
עוגת מדוביק טעימה ומרשימה
עוגה מעולה במתכון מפורט
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
להכנת הבצק:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילה חמאה – מאה גרם לחתוך לקוביות
- ½ כוס דבש
- קליפה מגוררת מחצי תפוז או לימון
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
להכנת קרם השמנת החמוצה:
- 6 גביעים שמנת חמוצה "של פעם" 27% שומן 1200 מ"ל
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
שלבי הכנה
- מכינים את הבצק ומקררים כארבע שעות.
- מקציפים במיקסר ביצים וכוס סוכר עשר דקות על מהירות גבוהה, עד לתערובת תפוחה וסמיכה בדומה למוס.
- ממיסים במיקרוגל חמאה ודבש.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש החמה שהכנו ותוך כדי הקצפה גם את הקליפה מגוררת.
- מחליפים את המקצף עכשיו בוו גיטרה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שמקבלים בצק אחיד, נוזלי ודביק.
- מרפדים בניילון נצמד תבנית קטנה או קופסת פלסטיק ומשמנים את הניילון.
- משטחים את הבצק בקופסא, מכסים בעוד יריעת ניילון משומנת ומעבירים למקרר.
- משאירים בקירור להתייצבות למינימום של 4 שעות (מקסימום עד 12 שעות).
- מרדדים את הבצק ואופים את בסיסי העוגה:
- מחממים תנור מראש לחום של 160 מעלות.
- מחלקים את הבצק באופן שווה ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה (מקומח בנדיבות), לעיגול דק בקוטר 25 ס"מ (נעזרים ברינג או צלחת ליצירת עיגול בצק מדויק).
- לתבנית תנור נפרדת מעבירים כל עיגול בצק עם נייר האפייה שמתחתיו.
- אופים בתנור 20-15 דקות עד שמזהיב. ואז מצננים.
- מכינים את קרם השמנת ונשמור במקרר עד להרכבה:
- מערבבים בקערה גדולה שמנת חמוצה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל.
- מחכים כחמש דקות שהסוכר יתמוסס טורפים לתערובת חלקה.
- מכניסים להתייצבות במקרר.
- מרכיבים את העוגה ומקררים אותה כיום שלם (24 שעות) לפני ההגשה.
- את הבסיס האפוי הכי פחות יפה – טוחנים במעבד מזון לפירורים.
- מניחים בסיס אפוי על צלחת הגשה יפה שטוחה וגדולה.
- מורחים מעל הבסיס הזה בעזרת גבו של כף שכבה נדיבה של קרם שמנת.
- מכסים בבסיס נוסף ומורחים שמנת.
- וככה נמשיך להרכיב באותה צורה עד שנקבל עוגה גבוהה ויפה עם 5 בסיסים ו 5- שכבות שמנת (השכבה העליונה היא שכבת שמנת).
- מורחים את יתרת השמנת מסביב לעוגה.
- להכנת ציפוי:
- מפזרים מעל הקרם את הפירורים.
- להיזהר ולעבוד בעדינות כי השמנת עדיין לא יציבה – אבל לא לדאוג מכיוון שהיא תתייצב משמעותית בזמן במקרר.
- מכסים את העוגה ומעבירים לקירור ל-24 שעות (חובה).
- אחרי היממה במקרר מגישים ישר מהמקרר.
מקור: נעומי שושן
להשאיר תגובה