עוגת לימון תות וקוקוס מעולה, צבעונית ומתוקה.
עוגה שמכינים ללא סוכר וללא גלוטן, כך שמתאימה לכולם .
עוגת לימון תות וקוקוס ללא סוכר וללא גלוטן
עוגה בטעם שישאיר אתכם מכורים
ציוד
- תבנית קפיץ עגולה קוטר 16
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבסיס:
- 3 ביצים
- קמח שקדים 130 גרם
- גרידת לימון מלימון אחד
- מיץ לימון מלימון אחד
- 4 כפות אבקת סוכר סווטאנגו / ממתיק אחר שמותר
- 2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי / חמאה
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפיה ללא גלוטן
- מים 50 מ"ל
לקרם לימון:
- ½ כוס מיץ לימון סחוט מ 2-3 לימונים
- ⅔ כוס ממתיק אבקתי מומלץ אלולוז אבל כל ממתיק אבקתי יתאים סוויטנגו, אריתרטול, מונקפרוט
- 2 ביצים שלמות
- 4 חלמונים
- חמאה קרה 80 גרם – חתוכה לקוביות
לשכבת הקוקוס:
- ½ כוס קוקוס
שלבי הכנה
- להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים כולל את גירדת קליפת הלימון.
- להוסיף את המרכיבים הנוזליים ולערבב טוב עד לקבלת תערובות אחידה ללא גושים.
- את התערובות להעביר לתבנית קפיץ עגולה קוטר 16.
- לחמם תנור ל -175 מעלות ולאפות 15 דקות – לא אפייה מלאה .
- להוציא את הבסיס ולקרר כעשר דקות.
- לפזר את הקוקוס על כל העוגה.
הכנת קרם הלימון:
- בסיר קטן עם תחתית עבה להניח את כל המצרכים של הקרם לימון למעט חמאה.
- לחמם על האש הכי קטנה בכיריים שלכם תוך כדי טריפה נמרצת במטריפה ידנית.
- אל תפסיקו לטרוף את התערובת כדי להימנע מקרישת הביצים.
- תוך כ 7- 5 דקות התערובת מתחילה להסמיך ומצפה גב של כף. בשלב זה מכבים את האש ומוסיפים בהדרגה את החמאה.
- בכל פעם מוסיפים כמה קוביות וטורפים להמסה.
- רק כשנמס לגמרי מוסיפים עוד כמה קוביות.
- להעביר את הנוזל דרך מסננת מתכת עם חורים קטנים ישר לתוך צנצנת או קופסה נקיה.
המשך הכנה:
- לזלף מעל קונפיטורת תות/פירות יער, ומעל את שכבת הקרם לימון, כך שניצור שכבות עוגת לימון שכבת קוקוס שכבת תות ומעל קרם לימון.
- להחזיר לאפיה בטמפרטורה של 160 מעלות למשך עוד כ-15 דקות או עד להתייצבות הקרם לימון בחלק העליון.
מקור: עוגת לימון ללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
להשאיר תגובה