הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת לימון תות וקוקוס ללא סוכר

מתכון עוגת לימון

עוגת לימון תות וקוקוס מעולה, צבעונית ומתוקה.

עוגה שמכינים ללא סוכר וללא גלוטן, כך שמתאימה לכולם .

מתכון עוגת לימון

עוגת לימון תות וקוקוס ללא סוכר וללא גלוטן

הדפסה
עוגה בטעם שישאיר אתכם מכורים
של: שרית ברסקה

ציוד

  • תבנית קפיץ עגולה קוטר 16
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבסיס:

  • 3 ביצים
  • קמח שקדים 130 גרם
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • 4 כפות אבקת סוכר סווטאנגו / ממתיק אחר שמותר
  • 2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי / חמאה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה ללא גלוטן
  • מים 50 מ"ל

לקרם לימון:

  • ½ כוס מיץ לימון סחוט מ 2-3 לימונים
  • כוס ממתיק אבקתי מומלץ אלולוז אבל כל ממתיק אבקתי יתאים סוויטנגו, אריתרטול, מונקפרוט
  • 2 ביצים שלמות
  • 4 חלמונים
  • חמאה קרה 80 גרם – חתוכה לקוביות

לשכבת הקוקוס:

  • ½ כוס קוקוס

שלבי הכנה

  • להניח בקערה את כל המרכיבים היבשים כולל את גירדת קליפת הלימון.
  • להוסיף את המרכיבים הנוזליים ולערבב טוב עד לקבלת תערובות אחידה ללא גושים.
  • את התערובות להעביר לתבנית קפיץ עגולה קוטר 16.
  • לחמם תנור ל -175 מעלות ולאפות 15 דקות – לא אפייה מלאה .
  • להוציא את הבסיס ולקרר כעשר דקות.
  • לפזר את הקוקוס על כל העוגה.

הכנת קרם הלימון:

  • בסיר קטן עם תחתית עבה להניח את כל המצרכים של הקרם לימון למעט חמאה.
  • לחמם על האש הכי קטנה בכיריים שלכם תוך כדי טריפה נמרצת במטריפה ידנית.
  • אל תפסיקו לטרוף את התערובת כדי להימנע מקרישת הביצים.
  • תוך כ 7- 5 דקות התערובת מתחילה להסמיך ומצפה גב של כף. בשלב זה מכבים את האש ומוסיפים בהדרגה את החמאה.
  • בכל פעם מוסיפים כמה קוביות וטורפים להמסה.
  • רק כשנמס לגמרי מוסיפים עוד כמה קוביות.
  • להעביר את הנוזל דרך מסננת מתכת עם חורים קטנים ישר לתוך צנצנת או קופסה נקיה.

המשך הכנה:

  • לזלף מעל קונפיטורת תות/פירות יער, ומעל את שכבת הקרם לימון, כך שניצור שכבות עוגת לימון שכבת קוקוס שכבת תות ומעל קרם לימון.
  • להחזיר לאפיה בטמפרטורה של 160 מעלות למשך עוד כ-15 דקות או עד להתייצבות הקרם לימון בחלק העליון.
מתכון עוגת לימון
צילום: שרית ברסקה

מקור: עוגת לימון ללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.