עוגת לימון עם ארומה מרעננת, מרקם אוורירי וטעם ייחודי! מתכון פשוט להכנת עוגה שתמיד כיף לאכול לצד הקפה! עוגת לימון בשילוב שקדים או קוקוס לבחירה, מה שמעניק לה טעם ייחודי וממכר. עוגה מושלמת גם באירוח ומפנקת בסופי השבוע.
עוגת לימון משגעת ועסיסית
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 4 ביצים מופרדות בטמפ” חדר
- 1 ½ כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 לימון סחוט
- מים משלימים למיץ הלימון עד לכדי כוס ראו הסבר בהמשך
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½ כוס קוקוס או שקדים גרוסים
שלבי הכנה
- מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.
- את מיץ הלימון שסוחטים מעבירים לכוס, ומוסיפים מים להשלמה עד לקבלת כוס נוזלים.
- טורפים בקערה חלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים שמן ואת כוס המים עם הלימון ווטורפים היטב מספר דקות.
- מנפים פנימה קמח עם אבקת אפייה (או לחילופין, קמח תופח) ומערבבים בעזרת כף.
- מקציפים בקערה נפרדת חלבונים כ-20 שניות, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עד קבלת קצף יציב.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת החלמונים.
- מעבירים לתבנית משומנת רק בתחתית ומפזרים שקדים. מי שלא הופך/ת את התבנית לאחר אפייה (מומלץ ביותר לקבלת תוצאה מושלמת) יכול/ה לפזר שקדים מלמעלה.
- אופים ב־160 מעלות, טורבו כ-50 דק’ ומוציאים רק לאחר בדיקה בעזרת שיפוד. אם העוגה לא נאפתה היטב, תתקבל עוגה ד
מקור: עוגת לימון – הילה סמוכה רשתי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם @hila_rashti
להשאיר תגובה