קבלו מתכון להכנת עוגת כדורי שוקולד.
עוגה טעימה במיוחד קלה להכנה וללא אפיה!

עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה
מתכון מפורט לעוגה נוסטלגית
ציוד
- תבנית עגולה 26
מרכיבים
לשכבת הביסקוויטים:
- 2 שרוולים של פתי בר 500 גרם
- 110 גרם נטורינה / חמאה
- ½ חבילת שוקולד מריר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף קקאו
- 1 כף שוקולית
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית רום
לשכבה שניה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
לשכבה שלישית גנאש שוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- ½ חבילה שוקולד מריר 50 גרם
- ½ חבילת שוקולד חלב שבור לקוביות 50 גרם
שלבי הכנה
להכנת שכבת הביסקוויטים:
- נפורר 2 שרוולים של פתי בר (500 גרם).
- נמיס 110 גרם נטורינה / חמאה.
- נוסיף חצי חבילת שוקולד מריר נערבב עד שנמס לגמרי.
- נוסיף: 1 כוס מיץ תפוזים, 1 כף קקאו, 1 כף שוקולית, 2 סוכר וניל, כפית תמצית וניל וכפית תמצית רום ונערבב היטב את התערובת עד לאיחוד החומרים.
- נשפוך על הביסקוויטים המפוררים ונערבב היטב.
- נשטח את תערובת הביסקוויטים בתבנית עגולה 26 ונהדק.
- נכניס למקרר לקירור מוחלט.
להכנת השכבה שניה:
- בקערת המיקסר לשים שמנת מתוקה מאד מאד קרה (כדאי להכניס למקפיא חצי שעה לפני הכנת העוגה)
- להוסיף 2 כפות סוכר ו – 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ולהקציף לקצף יציב
- למרוח את הקצפת על העוגה ולהכניס למקפיא עד הכנת השלב השלישי
להכנת השכבה שלישית גנאש שוקולד:
- בסיר קטן לחמם שמנת מתוקה, כשמתחיל לבעבע מעט להוסיף חצי חבילה שוקולד מריר וחצי חב' שוקולד חלב שבורים לקוביות
- לערבב עד המסת השוקולד
- לקרר לגמרי את הגנאש
- לשפוך את גנאש השוקולד על העוגה מלמעלה רק לאחר קירור מוחלט של הגנאש
- לכסות את העוגה ולהכניס למקרר להתייצבות

מקור: אילנה לוי
להשאיר תגובה