הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת טירמיסו איטלקית מעלפת וקלה

מתכון עוגת טרמיסו

קבלו מתכון להכנת עוגת טירמיסו איטלקית טעימה במיוחד.

עוגה עם ניחוחות של איטליה, טירמיסו מעלף שחובה לנסות!

מתכון עוגת טרמיסו
צילום: אילנה אברהם
מתכון עוגת טרמיסו

עוגת טירמיסו איטלקית

הדפסה
מתכון מעולה להכנה עוגה איכותית
של: אילנה אברהם

ציוד

  • קערה חסינת חום
  • סיר
  • כוס מידה אונברסלית
  • תבנית מלבנית

מרכיבים

  • 4 חלמונים מביצים גדולות
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 גבינה 9% – 250 גרם
  • 1 גבינה מסקרפונה – 250 גרם
  • 1 כפית וניל
  • 1 חבילת ביסקוויטים 250 גרם
  • 2 כוסות נס קפה חזק ללא חלב.
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • 14 גרם גלטין עם 3-4 כפות מים

שלבי הכנה

  • נניח את החלמונים בקערה חסינת חום עם הסוכר כשמתחתיה סיר מים.
  • המים צריכים להיות במרחק של 10 ס״מ מתחתית הקערה.
  • נערבב היטב ונניח על הגז.
  • נטרוף עם מטרפה כל הזמן במשך 10 דקות עד שמקציף לקצף בהיר וסמיך.
  • נוריד מהאש, נצנן מעט, ואז נוסיף את הגבינות ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נמיס את הגלטין במיקרוגל כמה שניות.
  • נערבב אותו היטב עד להמסת הגושים.
  • נוסיף לג'לטין 2 כפות מתערובת הגבינה ונערבב מהר ואז נוסיף לתערובת הגבינות.
  • נקציף את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצף יציב ואז נקפל לתוך תערובת הגבינות.
  • נטבול את הביסקוויטים בנס קפה ונסדר בתבנית מלבנית שתכיל את כל הכמות, ונמזוג את הקרם.
  • לפני ההגשה, נפזר אבקת קקאו מעל.

הערות וטיפים

למי שאין לה בעיה עם חלמונים ללא תהליך האידוי, יכולה להקציף רגיל.
ניתן לחלק את הכמות הזאת ל-2 תבניות עגולות של 20 ס״מ
מתכון עוגת טרמיסו
צילום: אילנה אברהם

מקור: אילנה אברהם