קבלו מתכון להכנת עוגת טירמיסו איטלקית טעימה במיוחד.
עוגה עם ניחוחות של איטליה, טירמיסו מעלף שחובה לנסות!
עוגת טירמיסו איטלקית
מתכון מעולה להכנה עוגה איכותית
ציוד
- קערה חסינת חום
- סיר
- כוס מידה אונברסלית
- תבנית מלבנית
מרכיבים
- 4 חלמונים מביצים גדולות
- ¾ כוס סוכר
- 1 גבינה 9% – 250 גרם
- 1 גבינה מסקרפונה – 250 גרם
- 1 כפית וניל
- 1 חבילת ביסקוויטים 250 גרם
- 2 כוסות נס קפה חזק ללא חלב.
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ"ל
- 14 גרם גלטין עם 3-4 כפות מים
שלבי הכנה
- נניח את החלמונים בקערה חסינת חום עם הסוכר כשמתחתיה סיר מים.
- המים צריכים להיות במרחק של 10 ס״מ מתחתית הקערה.
- נערבב היטב ונניח על הגז.
- נטרוף עם מטרפה כל הזמן במשך 10 דקות עד שמקציף לקצף בהיר וסמיך.
- נוריד מהאש, נצנן מעט, ואז נוסיף את הגבינות ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- נמיס את הגלטין במיקרוגל כמה שניות.
- נערבב אותו היטב עד להמסת הגושים.
- נוסיף לג'לטין 2 כפות מתערובת הגבינה ונערבב מהר ואז נוסיף לתערובת הגבינות.
- נקציף את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצף יציב ואז נקפל לתוך תערובת הגבינות.
- נטבול את הביסקוויטים בנס קפה ונסדר בתבנית מלבנית שתכיל את כל הכמות, ונמזוג את הקרם.
- לפני ההגשה, נפזר אבקת קקאו מעל.
הערות וטיפים
למי שאין לה בעיה עם חלמונים ללא תהליך האידוי, יכולה להקציף רגיל. ניתן לחלק את הכמות הזאת ל-2 תבניות עגולות של 20 ס״מ
מקור: אילנה אברהם
להשאיר תגובה