עוגת טורט גבוהה ומרשימה שתוציא מהאורחים קריאות התפעלות וכולם יבקשו מכם את המתכון! מתכון קל ביותר לעוגה מרשימה מאוד, גבוהה במיוחד ובמרקם אוורירי שכיף לאכול! עוגה טעימה עם ארומת תפוז, מושלמת לצד כל שתייה חמה!
עוגת טורט גבוהה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית פלא או סיר עם שלוש רגליים
מרכיבים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 8 גרם סוכר וניל
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ לימון סחוט
- קליפה מגוררת מלימון ותפוז
- 2 כוסות קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
שלבי הכנה
- מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל במשך 10 דקות.
- מנמיכים מעט את המיקסר, ו,מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומקציפים 2 דקות.
- מנמיכים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מיץ לימון וגרידת תפוז ומערבבים קלות.
- אופים בתבנית פלא או סיר עם שלוש רגליים ב־170 מעלות במשך כשעה.
- מוציאים והופכים את התבנית שעה עד שתתקרר. עוברים עם סכין מסביב לתבנית ומשחררים את העוגה.
מקור: עוגת טורט – ליזט יחיאל
לא יצא לי טוב… עשיתי לפי ההוראות והעוגה יצאה נמוכה ופחוסה 🙁
היי,
האם שימנת את כל התבנית מבפנים היטב?
ייתכן גם שהסיבה לדחיסות היא ערבוב יתר, אבל מאחר שעבדת בדיוק לפי ההוראות, כנראה שזה לא המקרה.
מצפים לתגובתך 🙂