מתכון של עוגת חלבה ושוקולד מיוחדת ומטריפה שמקבלת מרקם רך ועסיסי.
שילוב של טעמים אדיר בעוגה מושלמת אחת שהכי פשוטה וקלה להכנה.
עוגת חלבה ושוקולד מטריפה וקלה להכנה
מרקם חלומי עם בחווית טעמים עשירה
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית קוטר 24 / 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
- 3 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת חמוצה 200 מ”ל
- 1 מיכל שמנת מתוקה 125 מ”ל
- ¾ כוס שמן
- 1 ½ כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כוס שוקולית
- 150 גרם חלבה מפוררת
- 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם
שלבי הכנה
- נחמם תנור מראש על 180 מעלות (לא טורבו).
- בקערה נשים 3 ביצים ונטרוף במטרפה ידנית.
- לאחר מכן נוסיף את הסוכר וניל, כוס סוכר, שמנת חמוצה, חצי מיכל שמנת מתוקה, ושמן, ונערבב יחד היטב עד לאיחוד.
- לאחר מכן נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונערבב קלות, ואז נכניס את השוקולית ונערבב היטב לעיסה אחידה.
- לאחר מכן נוסיף 50 גרם מהחלבה המפוררת ונערבב היטב.
- בתבנית משומנת נמזוג את העיסה.
- נכניס לאפייה למשך 40 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
- לקערה נכניס את חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר עם חפיסת שוקולד מריר ונמיס במיקרו בפולסים של 30 שניות.
- נשפוך מעל העוגה באופן אחיד.
- ניקח 100 גרם מהחלבה המפוררת ומפזרים מעל.
מקור: עוגת חלבה ושוקולד – אורית לוי. גם באינסטגרם!
במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה כדי לעשות עוגה פרווה?
היי רבקה,
אפשר להחליף לשמנת צמחית.
בהצלחה 🙂
אני קונדיטורית חובבת , לא מבינה מה זה כוס חד פעמית לשתייה חמה, יש בכל מיני מידות.
הגיע הזמן שמי שנותן מרשמים שישתמש בכוסות מידה בינלאומיות, ובא לציון גואל .
היי נורית,
אפשר להשתמש בכוס מידה אוניברסלית.
בהצלחה 🙂