הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת חלבה ושוקולד מטריפה וקלה להכנה

מתכון עוגת חלבה

מתכון של עוגת חלבה ושוקולד מיוחדת ומטריפה שמקבלת מרקם רך ועסיסי.

שילוב של טעמים אדיר בעוגה מושלמת אחת שהכי פשוטה וקלה להכנה.

מתכון עוגת חלבה

עוגת חלבה ושוקולד מטריפה וקלה להכנה

הדפסה
מרקם חלומי עם בחווית טעמים עשירה
של: אורית לוי

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית קוטר 24 / 2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 200 מ”ל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 125 מ”ל
  • ¾ כוס שמן
  • 1 ½ כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
  • 1 כוס שוקולית
  • 150 גרם חלבה מפוררת
  • 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם

שלבי הכנה

  • נחמם תנור מראש על 180 מעלות (לא טורבו).
  • בקערה נשים 3 ביצים ונטרוף במטרפה ידנית.
  • לאחר מכן נוסיף את הסוכר וניל, כוס סוכר, שמנת חמוצה, חצי מיכל שמנת מתוקה, ושמן, ונערבב יחד היטב עד לאיחוד.
  • לאחר מכן נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונערבב קלות, ואז נכניס את השוקולית ונערבב היטב לעיסה אחידה.
  • לאחר מכן נוסיף 50 גרם מהחלבה המפוררת ונערבב היטב.
  • בתבנית משומנת נמזוג את העיסה.
  • נכניס לאפייה למשך 40 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
  • לקערה נכניס את חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר עם חפיסת שוקולד מריר ונמיס במיקרו בפולסים של 30 שניות.
  • נשפוך מעל העוגה באופן אחיד.
  • ניקח 100 גרם מהחלבה המפוררת ומפזרים מעל.
מתכון עוגת חלבה
צילום: אורית לוי

מקור: עוגת חלבה ושוקולד – אורית לויגם באינסטגרם!