עוגת וניל קוקוס ללא קמח וללא תוספת סוכר – מעולה בטעם שלא תשכחו!
עוגה טעימה פשוטה וקלילה בשילוב טעמים של קוקוס עסיסי עם וניל.
עוגת וניל ללא גלוטן וללא תוספת סוכר
עוגת וניל קוקוס מעולה לסופ"ש
ציוד
- תבנית קוטר 20 / 24
- מיקסר
מרכיבים
לבסיס:
- 4 חלבונים
- 1 כף סטיביה
- 4 חלמונים
- 1 כף שמן
- אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר 80 גרם
לשכבת הקוקוס:
- 1 חפיסת שוקולד לבן ללא סוכר 100 גרם
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 2 כוסות קוקוס
לציפוי:
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר 80 גרם
- קוקוס לפיזור
שלבי הכנה
להכנת הבסיס:
- נקציף 4 חלבונים, מציע כף סטיביה, עד שהקצף נהיה לבן ויציב.
- בקערה נערבב את 4 החלמונים עם כף שמן.
- נוסיף לקצף פודינג בטעם וניל ללא סוכר, נמשיך להקציף עד שהכל נטמע.
- נמזוג לתבנית משומנת ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה, עד שמתייצב.
- נוציא ונקרר בטמפרטורת החדר.
להכנת שכבת הקוקוס:
- במיקרו בתוך קערה נמיס חבילת שוקולד לבן ללא סוכר עם מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל.
- נערבב עד להמסת השוקולד, מומלץ 2 כוסות קוקוס ונערבב עד שהתערובת נהיית אחידה.
- את שילוב הקוקוס נשטח על גבי העוגה ונכניס למקפיא לחצי שעה.
להכנת הציפוי:
- נכין פודינג וניל ללא סוכר, לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
- נמזוג על גבי העוגה ונשטח, נפזר מעל קוקוס.
מקור: עוגת וניל ללא גלוטן מתכון מאת: בטי דרעי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף האינסטגרם שלה.
מתכון מוזר ולא ברור בכלל
היי מיכל,
נשמח לדעת מה לא ברור כדי שנוכל להסביר ולתקן.