מתכון של עוגת דבש של פעם – הכי קלאסית, הכי קלה להכנה והכי טעימה שיש!
עוגת דבש הכי קלה שיש ומהיר הכנה שמשאיר מקום וזמן לעוד המון ההכנות לחג, עוגת חובה בכל בית.
עוגת דבש של פעם מדהימה
עוגה מסורתית וטעימה שאי אפשר לחגוג בלי לאכול ממנה.
ציוד
- מידה: כוס חד פעמי חם
- 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
- 6 ביצים
- מלח קורט
- 1 כוס סוכר חום
- ¾ כוס דבש
- 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 1 כף קינמון
- שקדים/אגוזים גרוסים 100 גרם
- 1 כוס מים רותחים עם כפית נס קפה
שלבי הכנה
- להקציף חלבונים ומלח ונוסיף סוכר.
- בקערה נוספת להקציף דבש את כל המצרכים ואת הקמח נוסיף בסוף.
- לקחת שליש מהקצף ונוסיף לתערובת ונערבב בתנועות קיפול.
- להעביר לקערת הקצף ונערבב.
- לשמן תבנית ונאפה ב 170 מעלות עד להזהבה.
- לאחר האפייה למרוח דבש מחומם.
מקור: רונית פרץ
האם אפשר להחליף את הסוכר בחום בדבש? לחיזוק טעם הדבש. אם כן, כמה דבש נוסף לשים במקום 1 כוס סוכר חום?
היי יוחאי,
כמובן, לשים אותה כמות כמו הסוכר.
בהצלחה 🙂
היי, אופן ההכנה לא ברור, אפשר בבקשה לפרט שוב?
היי דינה,
נשמח לעזור:
1. מקציפים חלבונים ומלח במשך כמה דקות.
2. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף עד שמתייצב.
3. בקערה נוספת מקציפים דבש במשך 2-3 דקות. מוסיפים את כל שאר המצרכים.
4. לוקחים שליש מהקצף בקערה הראשונה ומוסיפים לבלילה בתנועות קיפול.
5. עכשיו מעבירים את כל התכולה של קערת הבלילה לקערת הקצף הראשונה ומערבבים.
6. משמנים תבנית ואופים ב 170 מעלות חצי שעה, או עד השחמה.
7. לאחר האפייה מורחים דבש מחומם במיקרו או בסיר קטן על אש נמוכה.
בהצלחה!
מה זה חד פעמי חם ? יש כמה גדלים.
היי דן,
לא משנה באיזו כוס תבחר להכין את העוגה העיקר שתעשה בה שימוש לכל אורך המתכון בלי להחליף לכוס אחרת כדי לשמור על היחס.
בהצלחה!