מתכון של עוגת דבש קלאסית, עוגת דבש של פעם, קלה להכנה, עשירה בדבש והכי טעימה שיש.
עוגת דבש קלאסית שחייבת להצטרף לחגיגה והיא כל כך טעימה שהיא כבר הכוכבת האמיתית בחג!
עוגת דבש קלאסית בחושה ועסיסית
בלי מיקסר וללא הרבה כלים, ותקבלו עוגה בטעם מיוחד
ציוד
- כוס מדידה
- 2 תבניות אינגליש קייק משומנות
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כפית ציפורן
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת נס קפה
- 5 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס דבש
- ¾ כוס מים
שלבי הכנה
- בקערת אחת ליבשים, נכניס את הקמח, אבקת אפייה, ציפורן, קינמון, ואבקת נס קפה. ונערבב.
- בקערה אחרת עם מטרפה ידנית לערבב לפי הסדר: 5 ביצים שלמות, אחד ורבע כוסות סוכר, שלושת רבעי כוס שמן, ומיד חצי כוס דבש.
- נוסיף בהדרגה ולסירוגין את קערת הקמח והתבלינים ושלושת רבעי כוס מי ברז, עד שמקבלים בלילה ללא גושים.
- נעביר לשתי התבניות שלנו (כל תבנית נמלא עד שלושת רבעי מגודלה).
- נכניס לתנור שחומם לחום בינוני, 170-180 מעלות למשך בערך שעה, עד שמקבלים צבע שזוף וקיסם שיוצא נקי.
מקור: ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה