הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת דבש ללא גלוטן ב-5 דקות

מתכון עוגת דבש

גם אתם מחפשים לפנק את המשפחה בטעמי דבש משובחים בלי להשקיע את כל היום במטבח? אז עוגה זו היא האחת שאתם צריכים!

קבלו מתכון של עוגת דבש בחושה טעימה ומנצחת ללא גלוטן, המקבלת מרקם רך ועסיסי עם ביס חלומי.

מתכון עוגת דבש

עוגת דבש ללא גלוטן ב-5 דקות

הדפסה
עוגה בטעם דבש המורגש בכל ביס. מתכון קל ופשוט.
של: סבתא לאה

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • 2 תבניות אינגליש קייק משומנות היטב

מרכיבים

  • 4 ביצים L
  • כוס סוכר דמררה – חום בהיר
  • כוס סוכר לבן
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס דבש + 2 כפות דבש 220 גרם – אפשר להחליף בסילאן
  • ½ כוס תה חזק
  • 2 כוסות קמח בראל רב תכליתי ללא גלוטן
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
  • 1 כפית קינמון

לציפוי:

  • 4 כפות דבש
  • חופן שקדים פרוסים אפשר לוותר

שלבי הכנה

  • לחמם תנור אפייה ל-165 מעלות. מקפידים על חום זה, כדי שהעוגות לא יגלשו.
  • להכין חצי כוס תה, ומשאירים את התיון 5 דקות.
  • לאחר 5 דקות נוציא את התיון וממתינים 10 דקות שהתה יתקרר.
  • בקערה גדולה לשים את הביצים, סוכר חום, סוכר לבן, שמן, דבש, תה, ולטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • להוסיף את הקמח, אבקת אפייה, קינמון ונמשיך לטרוף בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. להימנע מערבוב יתר.
  • ניצק ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש להוצאת האוויר.
  • להכניס למרכז התנור ונאפה 45 עד 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, והעוגות שחומות וקפיציות למגע. לשים לב שהעוגות מתבקעות וזה בסדר.
  • לזלף 2 כפות על כל עוגת דבש מיד כשהיא יוצאת מהתנור, הדבש מתחמם מחום העוגה הופך לנוזלים.
  • למרוח עם גב של כף בשכבה אחידה לציפוי העוגה, ורק אם רוצים נפזר מעט שקדים פרוסים.

הערות וטיפים

כדאי לאפות יום לפני את עוגות הדבש, הן טעימות יותר ומשתבחות יותר.
ניתן להוסיף לתוך תערובת העוגה קוביות תפוחים עם מעט סוכר או דבש. אפשר גם להוסיף חצי כוס אגוזים לתוך תערובת העוגה.
מתכון עוגת דבש
צילום: מלי מאירוב

מקור: עוגת דבש מנצחת – סבתא לאה