נשאר לכם דבש מערב החג? זה הזמן המתאים להכין עוגת גזר בריאה, רכה ואוורירית שתציף את הבית בניחוח מגרה של קינמון ודבש.
מתכון קל להכנה של עוגת גזר בחושה משלב חומרי גלם איכותיים ובריאים, הכולל שמן זית משובח, אגוזי מלך, דבש וקמח כוסמין מלא.
עוגת גזר בריאה עם קינמון ודבש
ציוד
- תבנית אינגליש גדולה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 ביצים
- ⅓ כוס דבש איכותי
- 3 גזרים מגוררים דק בפומפייה
- ⅓ כוס שמן זית
- ¼ כוס חלב צמחי מומלץ ביותר חלב קוקוס
- ½ כוס אגוזי מלך טחונים ניתן להחליף בקמח שקדים
- ¼1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופציונלי:
- ½ כוס תוספות: חמוציות/ שבבי שקדים/ צימוקים/ פצפוצי שוקולד ועוד
שלבי הכנה
- נקציף את הביצים כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה (אפשר לטרוף היטב גם במטריפה ידנית).
- נוסיף דבש ומקציפים עוד כמה דקות.
- נוסיף בזילוף גם שמן זית וחלב צמחי ונמשיך לערבב עוד דקה.
- נוסיף גזר מגורר, אגוזי מלך, קמח כוסמין מלא, קינמון ואבקת סודה לשתייה. נערבב רק עד לאיחוד.
- נעביר לתבנית אינגליש גדולה מרופדת בנייר אפיה.
- נכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
- נפרוס את העוגה לאחר קירור מלא, ומעל אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה