מתכון מעולה להכנת עוגת גבינה שמרים.
עוגה שיכולה להיות התוספת לכל כוס קפה או תה.
עוגת גבינה שמרים ”קצת אחרת“
מתכון מפורט לעוגה מעולה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
- סיר
מרכיבים
- ¼1 כוסות חלב חם
- 100 גרם חמאה 1 חבילה
- ½ קילו קמח
- 2 ביצים טרופות
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית וניל
- 25 גרם שמרים / כף שמרים יבשים
למילוי:
- 2 קופסאות גבינה לבנה 5% 500 מ"ל
- 1 קופסת גבינת ”טוב טעם“ 250 גרם
- 1 מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל
- ¾ כוס סוכר
- 1 ביצה
- תמצית וניל מעט
- גרדת לימון מעט
- 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
- 3 כפות קורנפלור
שלבי הכנה
- נחמם מעט את החלב ונמיס את החמאה בתוכו.
- נכניס את כל החומרים יחדיו לקערת המיקסר ונתחיל ללוש.
- המטרה היא לקבל גוש בצק ולא בלילה נוזלית. במידה וחסרים נוזלים נוסיף מעט חלב.
- לאחר לישה טובה נקבל כדור בצק, נשמן מעט את הכדור ונניח לו לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
- לאחר התפיחה נלוש מעט לצורך הוצאת האוויר ונאפשר לו לתפוח שעה נוספת.
- במידה ומדובר ביום חורף קר, נניח את הבצק במקום חמים, כמו למשל בקרבת התנור; זה יסייע לתפיחה.
להכנת המילוי:
- נערבב יחדיו את הגבינות והשמנת ונשים במסננת עדינה על מנת שיגרו הנוזלים.
- נחזיר לקערה ונערבב יחד עם שאר החומרים של המילוי.
- לאחר שתפח הבצק של עוגת הגבינה נחלק אותו לשני חצאים. את החצי הראשון נרדד לעובדי של כחצי ס“מ ונניח אותו בתבנית מלבנית אשר רופדה בנייר אפייה משומן קלות. על הבצק ניצק את תערובות הגבינות.
- נרדד את כדור הבצק השני לעלה דק ונחתוך אותו לרצועות.
- את הרצועות נסדר בצורה אסתטית על ראש העוגה.
- על מנת לקבל עוגה אסתטית נסדר את הרצועות בשתי וערב בצורה אלכסונית, כך שיתקבלו צורות מעוינים.
- נבריש את הרצועות בביצה טרופה ונכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות למשך 10 דקות.
- לאחר 10 דקות יש נוריד את הטמפרטורה ל 160 ונמשיך לאפות.
- כאשר הרצועות מוזהבות העודה מוכנה נמזוג עלייה מעט סירופ סוכר אותו ניתן להכין בקלות מערבוב של סוכר ומים.
- נמזוג את הסירופ כאשר הוא פושר.
מקור: אילנה אברהם
להשאיר תגובה