קבלו מתכון להכנת עוגת גבינה שוקולד מושלמת.
עוגה שמכינים ללא אפייה ומרכיבים מתחתית עוגיות אוראו.
עוגת גבינה שוקולד ללא אפייה
חווית טעמים מרשימה וממכרת
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
- מיקסר
מרכיבים
- 100 גרם עוגיות אוראו בלי קרם
- 40 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר ½2 חפיסות
- 500 גרם גבינה לבנה – 1 חבילה לחלק ל-2 חלקים
- 375 גרם שמנת מתוקה ½1 מיכלים
- 1 כף חלב מרוכז עם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס אבקת סוכר 66 גרם
שלבי הכנה
- נשבור את עוגיות האוראו לפתיתים.
- נוסיף אליהם את החמאה המומסת ונערבב עד לאיחוד.
- נשטח בתבנית לתחתית של העוגה, ונקרר ל-30 דקות.
- להמיס חצי מכמות השוקולד המריר.
- נקציף חצי מכמות הגבינה הלבנה למשך 2 דקות.
- נוסיף חצי מכמות אבקת הסוכר, כף חלב מרוכז, כפית תמצית וניל, ונערבב היטב.
- נוסיף את השוקולד המומס לתערובת הגבינה, ונערבב עם מרית עד שמקבלים תערובת חלקה.
- בקערה נפרדת, נקציף שליש ( 125 גרם) מהשמנת המתוקה עד בועות.
- נוסיף לתערובת השוקולד וגבינה ונערבב היטב.
- נמזוג בתבנית מעל תחתית האוראו, ונכניס למקרר למשך 30 דקות.
- בקערה נפרדת, נערבב את החצי השני של הגבינה הלבנה (250 גרם) עם שאר אבקת הסוכר.
- נוסיף שליש מכמות השמנת המתוקה (125 גרם) ונקציף היטב.
- נמזוג בתבנית מעל לשכבת השוקולד, ונכניס למקרר למשך 30 דקות.
- נערבב את החצי השני של השוקולד מריר עם שאר השמנת המתוקה, ונמיס בסיר על אש נמוכה תוך כדי ערבוב קל.
- נמזוג את הגנאש מעל לעוגה, ונכניס לקירור של 12 שעות במקרר.
מקור: עוגת גבינה שוקולד ללא אפייה – CookistWow
מה קורה למי שרגישה לגלוטן איזה עוגיות היא יכולה להשים במקום אוראן
היי מרב,
יש עוגיות אוראו ללא גלוטן, אבל תכלס את יכולה להשתמש בכל סוג של עוגיות שאת אוהבת.
בהצלחה!
מה הגודל של התבנית בסנטמטרים
היי הדסה,
לא ממש משנה המידות המדויקות, מה שחשוב זה שהתבנית תהיה בגודל בינוני.
בהצלחה!