הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה קלאסית גבוהה

מתכון עוגת גבינה

מתכון להכנת עוגת גבינה קלאסית וקלה עם אינסוף אפשרויות ציפוי.

עוגה אפויה, קלאסית וגבוהה עם תחתית פריכה של ביסקוויטים טחונים.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה קלאסית גבוהה

הדפסה
עוגה טעימה אוורירית ורכה!
של: דיקלה מורציאנו

ציוד

  • תבנית בגודל 24 / רינג
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לתחתית לא חובה:

  • 6 ביצים
  • כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 1 חבילה גדולה
  • 250 גרם גבינת שמנת 1 חבילה
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות פודינג וניל
  • מעט תמצית וניל איכותית

או תחתית ביסקוויטים:

  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 100 גרם חמאה 1 חבילה

שלבי הכנה

  • נפריד את הביצים, נקציף את הלבנים עם הסוכר, את הסוכר שמים בבת אחת ונקציף לקצף לבן רך אבל לא נוזלי.
  • בקערה נפרדת, נערבב במטריפה היטב את הגבינות, חלמונים, קורנפלור, ופודינג וניל, עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • נקפל ב-3 פעמים את הקצף הלבן פנימה.
  • נכניס לאפייה על 150 מעלות עם סיר מים בתחתית התנור (לחילופין אפשר לעטוף היטב את התבנית/ רינג ולהכניס אותו לקערת מים).
  • נשמן היטב את התבנית רינג בחמאה.
  • נאפה למשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה אבל לא לגמרי.

הערות וטיפים

אפייה איטית נותנת תוצאה טובה שלא נופלת.
מתכון עוגת גבינה
צילום: דיקלה מורציאנו

מקור: דיקלה מורציאנו