מתכון להכנת עוגת גבינה קלאסית וקלה עם אינסוף אפשרויות ציפוי.
עוגה אפויה, קלאסית וגבוהה עם תחתית פריכה של ביסקוויטים טחונים.

עוגת גבינה קלאסית גבוהה
עוגה טעימה אוורירית ורכה!
ציוד
- תבנית בגודל 24 / רינג
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לתחתית לא חובה:
- 6 ביצים
- כוס סוכר
- 750 גרם גבינה לבנה 1 חבילה גדולה
- 250 גרם גבינת שמנת 1 חבילה
- 4 כפות קורנפלור
- 4 כפות פודינג וניל
- מעט תמצית וניל איכותית
או תחתית ביסקוויטים:
- 150 גרם ביסקוויטים טחונים
- 100 גרם חמאה 1 חבילה
שלבי הכנה
- נפריד את הביצים, נקציף את הלבנים עם הסוכר, את הסוכר שמים בבת אחת ונקציף לקצף לבן רך אבל לא נוזלי.
- בקערה נפרדת, נערבב במטריפה היטב את הגבינות, חלמונים, קורנפלור, ופודינג וניל, עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- נקפל ב-3 פעמים את הקצף הלבן פנימה.
- נכניס לאפייה על 150 מעלות עם סיר מים בתחתית התנור (לחילופין אפשר לעטוף היטב את התבנית/ רינג ולהכניס אותו לקערת מים).
- נשמן היטב את התבנית רינג בחמאה.
- נאפה למשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה אבל לא לגמרי.
הערות וטיפים
אפייה איטית נותנת תוצאה טובה שלא נופלת.

מקור: דיקלה מורציאנו
להשאיר תגובה