מתכון עוגת גבינה קרה עם פירורים עם הכנה קלה ומהירה!
עוגה מושלמת, טעימה, מפנקת, ומרעננת שכדאי להכין עוד היום!



עוגת גבינה פירורים קרה
עוגת חלומית, טעימה ומרעננת, עם פירורים וקצפת!
ציוד
- תבנית אפייה עגולה 22
- תבנית אינגליש קייק
- כוס חד פעמי שתייה קרה
מרכיבים
לבסיס:
- 3 כוסות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כוס שמן
- 1 כפית מיץ לימון / מים
- גרידת לימון אופציונלי
לשכבת הגבינה :
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף סוכר
- 1 חבילה גבינה לבנה 500 גרם
- ½ כוס סוכר
- ריבת חלב לזילוף – אופציונלי
שלבי הכנה
לבסיס:
- בקערה נכניס את כל מרכיבי הבסיס ונערבב היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים.
- ניקח כוס אחת מפירורי הבצק ונפזר בתבנית אינגליש נפרדת (לפיזור מלמעלה).
- את יתרת פירורי הבצק נהדק היטב על תבנית אפייה עגולה.
- נכניס את שתי התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 20 דקות או עד להזהבה.
- נוציא מהתנור לצינון מלא.
לשכבת הגבינה:
- נקציף היטב 250 מ”ל שמנת מתוקה 2 כפות פודינג וניל 1 כף סוכר.
- אחרי ההקצפה נקפל לתוך הקצפת 500 גרם גבינה לבנה מעורבבים עם חצי כוס סוכר.
- את תערובת הגבינה נזלף בצנתר משונן או נשטח בעזרת מרית על גבי הבצק האפוי בתבנית העגולה.
- את הפירורים האפויים שבתבנית האינגליש קייק נפורר בידיים ונפזר בצורה אחידה מעל תערובת הגבינה.
- נכניס לקירור ללילה ניתן לזלף מעט ריבת חלב .

מקור: Eti Zohar Zohar , תודה על שיתוף המתכון לקטי אפרת
להשאיר תגובה