עוגת גבינה עם תחתית, פשוטה להכנה ואחת המרשימות למראה ובטעם! מתכון מדויק להפליא לעוגה מרעננת, ממלית גבינה עשירה המקבלת מרקם מפנק ועם תחתית פריכה שמוסיפה חיוך עם כל ביס! עוגת גבינה אפויה מעולם אחר!
עוגת גבינה עם תחתית טורט
מתכון לעוגת גבינה אפויה מושלמת ומפנקת
ציוד
- רינג מרובע
- מיקסר
- מטרפה
- 2 קערות גדולה לערבוב
מרכיבים
לטורט:
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף שמן
- 1 כף קמח
- 1 כף קורנפלור
לעוגת הגבינה:
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 1 גרידת לימון
- 750 גרם גבינה לבנה
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- 20 גרם חמאה מומסת
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפות פודינג וניל
- 1 כף קמח
שלבי הכנה
הכנת הטורט:
- מפרידים ביצים, ומקציפים חלבונים עם סוכר וסוכר וניל.
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים בהקצפה, לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
- יוצקים את הטורט על תחתית התבנית ואופים לכמה דקות עד הזהבה, ומעבירים לקירור.
הכנת העוגה:
- מפרידים ביצים, מניחים את החלמונים בקערה עם חצי כוס סוכר וטורפים היטב עד לאיחוד.
- מוסיפים את הגבינה והשמנת וטורפים היטב ומוסיפים מעל את שאר מצרכי העוגה למעט החלבונים והסוכר וטורים היטב למסה אחידה ללא גושים.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר, ומקפלים את הקצף לתוך מסת החלמונים לאט לאט ובשני שלבים.
- יוצקים את הבלילה מעל לבסיס הטורט ומניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר מלאה מים עד החצי.
- אופים ב־180 מעלות חום רק עד הזהבה, מנמחיכם את החום ל־120 מעלות ואופים עוד שעה וחצי.
הערות וטיפים
רצוי להכין את העוגה בלילה ולהניח במקרר להתקררות.
ניתן להכין ברינג מרובע, לחתוך לשניים ואז מתקבלים שני פסים כמו בתמונה.
למי שאין רינג מרובע, ניתן להשתמש בתבנית בינונית מלבנית חד פעמית. בהצלחה!
ניתן להכין ברינג מרובע, לחתוך לשניים ואז מתקבלים שני פסים כמו בתמונה.
למי שאין רינג מרובע, ניתן להשתמש בתבנית בינונית מלבנית חד פעמית. בהצלחה!
קינוחים חלביים
נו, נפתח החשק לעוד?
שבועות? אירוח חלבי? או שפשוט בא לכם קינוח שנמס בפה? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים להיטים באתר
מקור: עוגת גבינה – אופירה יחיא
להשאיר תגובה