הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה עם שבבי לוטוס

מתכון עוגת גבינה

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה קלאסית.

עוגה טעימה אוורירית, גבוהה וחגיגית במיוחד.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה נדירה

הדפסה
מתכון קל להכנה לעוגה חלומית
של: הלי הופמן

ציוד

  • תבנית בקוטר 26/28
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבסיס:

  • 330 גרם ביסקוויט פתיבר טחון
  • 100 גרם חמאה מומסת

למילוי :

  • 700 גרם גבינת שמנת נפוליאון 25%
  • 300 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 5 ביצים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • גרידת לימון לפי הטעם

לציפוי:

  • 600 גרם גבינת שמנת חמוצה 3 גביעים
  • ¼ כוס סוכר
  • גרידת לימון לפי הטעם

לעיטור:

  • 100 גרם פתי בר לוטוס טחון דק
  • 30 גרם חמאה מומסת

שלבי הכנה

להכנת הבסיס:

  • מערבבים את כל רכיבי הבסיס היטב.
  • משמנים את התבנית משטחים את הבסיס על התבנית ומכניסים למקפיא לשעה.

להכנת המילוי:

  • מערבבים במיקסר את כל הבלילה לפי סדר המוצרים הרשומים עד אשר התערובת אחידה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות , מכניסים תבנית עם מים רותחים לתחתית התנור .
  • מוזגים את המילוי על התבנית עם הבסיס ומכניסים לתנור לשעה לפחות עד שרואים שהשוליים אפויים.

להכנת הציפוי:

  • מערבבים בקערה היטב את מרכיבי הציפוי.
  • לאחר שעה שהעוגה בתנור מוציאים ומורחים את הציפוי משטחים עם פלטה ומכניסים לתנור לעוד 15 דקות.
  • מוציאים את העוגה ומכניסים למקרר ל24 שעות לפחות.

לעיטור:

  • מערבבים את הפתי בר עם החמאה ומוזגים מלמעלה.
מתכון עוגת גבינה
צילום: הלי הופמן

מקור:  הלי הופמן