עוגת גבינה אפויה קלאסית, בציפוי קרם שמנת עשיר שמשדרג כל ביס!
מתכון של עוגת גבינה אפויה טעימה וקלה מאוד להכנה.

עוגת גבינה עדינה ופשוטה
עוגה חגיגית ומתאימה כשבא לכם להתפנק.
ציוד
- מידה: כוס חד פעמית שתייה קרה
- תבנית חד פעמית עגולה
מרכיבים
- 6 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- 1 גביע גבינה לבנה 500 גרם
- 1 גבינת שמנת אחת בטעם טבעי 200 מ"ל
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 לימון סחוט
- 4 כפות קורנפלור/אינסטנט וניל/קמח תפ״א
לציפוי:
- 2 גביעי שמנת חמוצה 400 מ"ל
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
שלבי הכנה
- נערבב את כל מרכיבי העוגה יחד ונאפה בתבנית חד פעמית עגולה.
- נאפה בתנור שחומם מראש על טורבו במשך שעה וחצי בחום של 170 מעלות.
- כשהעוגה מוכנה, נערבב 2 שמנת חמוצה עם 1 סוכר וניל וסוכר לפי הטעם.
- נמרח מעל העוגה ונחזיר לתנור כבוי, עד שהתנור מתקרר.
הערות וטיפים
הבלילה יוצאת מאוד מימית ונראה כאילו חסר משהו ש ״יחזיק אותה״, וגם בסיום האפייה, היא די רוטטת במרכז. אבל לא לדאוג! בקירור היא מתייצבת וזה בעצם מה שעושה אותה רכה ועדינה. את גבינת השמנת החלפתי בשמנת חמוצה ״של פעם״ (תנובה) וגם את השמנת החמוצה הנוספת, שמתי במקום שמנת ״של פעם״. סה"כ שמתי 2 שמנת חמוצה. אין צורך בתבנית מים מתחת לעוגה. אין צורך להפריד ולהקציף את הביצים.

מקור: עוגת גבינה אפויה מתכון מאת: Ofra Chemisov
מה ההבדל בין גבינת שמנת חמוצה לגבינה טבעית?
היי יפה,
הכוונה לשמנת חמוצה וגבינת שמנת בטעם טבעי.
בהצלחה!
עמה זמן לוקח לתנור להתקרר
היי יצחק,
משהו כמו שעה, שעה וקצת. תלוי בטמפ' החדר.
בהצלחה!