הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה ניו יורק יוקרתית, ללא קמח וללא הקצפה!

עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה ניוק יורק עשירה ומפנקת שתרשים את כולם ותשדרג כל רגע שתאכלו ממנה! עוגת גבינה עם מרקם חלומי ועשיר ועם מראה מלכותי מושלם לשבת! כי כשהשבת לובשת לבן גם המטבח שלנו רוצה להתהדר! מתכון פשוט להכנה!

עוגת גבינה ניו יורק עשירה

הדפסה
מתכון פשוט לעוגה עם מראה מלכותי
של: מיטל מיכאלי

מרכיבים

לתחתית:

  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 170 גרם פתי בר

למלית הגבינה:

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 80 גרם שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינת שמנת 30% 30%
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 180 גרם סוכר
  • 5 ביצים L

לציפוי:

  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 20 גרם אבקת סוכר

שלבי הכנה

  • אופן ההכנה:
  • טוחנים במעבד מזון פתי בר עד קבלת תערובת חולית ומערבבים עם חמאה מומסת.
  • מעבירים את התערובתלרינג עטוף היטב בחלק התחתון שלו ומשטחים לתחתית היטב.
  • מעבירים למקפיא להתייצבות ומכינים את מלית הגבינה.
  • ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד לבן עד קבלת תערובת חלקה וללא גושים ומניחים בצד.
  • טורפים היטב בקערה גדולה גבינת שמנת, גבינה לבנה וסוכר.
  • מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייהאחת, וטורפים לאחר הוספת כל אחת.
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן שהמסנו תחילה וטורפים שוב.
  • מוציאים את הרינג מהמקפיא, מניחים בתבנית תנור, משמנים את הרינג בעזרת מעט חמאה מומסת או תרסיס שמן ומוזגים את מלית הגבינה.
  • מעבירים לתנור מחומם מראש ב־155 מעלות (מצב אפיה רגיל) למשך כשעה וארבעים דקות עד שעה וחמישים דקות, בצירוף תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
  • בודקים שהעוגה יציבה ומוכנה בעזרת קיסם.
  • מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור, לא מכבים אותו, ומכינים את ציפוי השמנת.
  • מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר היטב, מוזגים מעל עוגת הגבינה בעזרת כף גדולה/פלטה.
  • מחזירים לתנור ואופיר כ־10 דקות נוספות עד התייצבות השמנת.
  • מצנניםעל השיש במשך כ־40 דקותומעבירים למקרר ל־8 עד 10 שעות לפחות.
  • לאחר שהעוגה מתקררת, מעבירים סכין חדה מסביב ומחלצים מהרינג.
  • לקבלת תוצאה נכונה – לא מומלץ להחליף את הגבינות הרשומות בגבינות אחרות.

הערות וטיפים

מאחר שזו לא עוגת גבינה אפויה רגילה, אין צורך בנייר אפייה בצידי הרינג, אם כי אפשר.
מומלץ להכין את העוגה יום או לילה לפני ההגשה כי היא רק משתבחת יום למוחרת.
עוגת גבינה ניו יורק
צילום: שרית יצחקי

מקור:  עוגת גבינה ניו יורק – מיטל מיכאלי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם meital_michaeli