מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן.
עוגה בטעמי שוקולד חלב ולבן עשירים על בסיס קראסט אגוזי לוז .
עוגת גבינה נדירה ללא גלוטן
חווית טעמים עשירה במראה מהמם
ציוד
- תבנית קוטר 22
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לתחתית:
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים או שקדים טחונים
- 100 גרם חמאה
- ½ כוס אבקת סוכר
לשכבת גבינות:
- 600 גרם גבינה לבנה 5%
- 4 ביצים
- 1 כוס אבקת סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן 1 חפיסה
- 100 גרם שוקולד חלב 1 חפיסה
- 100 מ"ל שמנת חמוצה ½ גביע
שלבי הכנה
להכנת התחתית :
- להכניס למיקסר את מעבדים ביד את כל החומרים לבצק פירורי.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 15 דקות.
- לקרר היטב ולשטח בתבנית קוטר 22 מרופדת בנייר אפייה. לשמור במקרר.
להכנת שכבת גבינות:
- לחמם במיקרוגל את השוקולד לבן עם 50 גרם שמנת חמוצה למשך דקה, ואז לערבב היטב שלא יהיו גושים.
- לשקשק 2 ביצים ולהוסיף להם את חצי מכמות הגבינה, השוקולד חלב ואבקת סוכר.
- בקערה נוספת לשקשק 2 ביצים ומוסיפים את יתרת הגבינה, יתרת השמנת ועוד 50 גרם אבקת סוכר ומערבבים היטב.
- להוסיף את תערובת השוקולד לבן ושמנת לקערה.
- התערובות צריכות להיות נוזליות.
- להוציא את התבנית מהמקרר,
- למזוג חלק מהתערובת הלבנה בצורת ספירלה, מתחילים מהקצה החיצוני ואז לשפוך מהתערובת החומה, ככה בהדרגה עד לסיום כל התערובת.
- לאפות בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך 70 דקות בערך.
- לצנן היטב. העוגה היא הכי טעימה בטמפרטורת החדר.
מקור: עוגת גבינה – נורית כחלון סיני
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @buttercup_kitchen_
להשאיר תגובה