הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה נדירה ללא גלוטן

מתכון עוגת גבינה

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן.

עוגה בטעמי שוקולד חלב ולבן עשירים על בסיס קראסט אגוזי לוז .

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה נדירה ללא גלוטן

הדפסה
חווית טעמים עשירה במראה מהמם
של: נורית כחלון סיני

ציוד

  • תבנית קוטר 22
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לתחתית:

  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים או שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס אבקת סוכר

לשכבת גבינות:

  • 600 גרם גבינה לבנה 5%
  • 4 ביצים
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן 1 חפיסה
  • 100 גרם שוקולד חלב 1 חפיסה
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה ½ גביע

שלבי הכנה

להכנת התחתית :

  • להכניס למיקסר את מעבדים ביד את כל החומרים לבצק פירורי.
  • להכניס לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 15 דקות.
  • לקרר היטב ולשטח בתבנית קוטר 22 מרופדת בנייר אפייה. לשמור במקרר.

להכנת שכבת גבינות:

  • לחמם במיקרוגל את השוקולד לבן עם 50 גרם שמנת חמוצה למשך דקה, ואז לערבב היטב שלא יהיו גושים.
  • לשקשק 2 ביצים ולהוסיף להם את חצי מכמות הגבינה, השוקולד חלב ואבקת סוכר.
  • בקערה נוספת לשקשק 2 ביצים ומוסיפים את יתרת הגבינה, יתרת השמנת ועוד 50 גרם אבקת סוכר ומערבבים היטב.
  • להוסיף את תערובת השוקולד לבן ושמנת לקערה.
  • התערובות צריכות להיות נוזליות.
  • להוציא את התבנית מהמקרר,
  • למזוג חלק מהתערובת הלבנה בצורת ספירלה, מתחילים מהקצה החיצוני ואז לשפוך מהתערובת החומה, ככה בהדרגה עד לסיום כל התערובת.
  • לאפות בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך 70 דקות בערך.
  • לצנן היטב. העוגה היא הכי טעימה בטמפרטורת החדר.
מתכון עוגת גבינה
צילום: נורית כחלון סיני

מקור: עוגת גבינה – נורית כחלון סיני
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @buttercup_kitchen_