עוגת גבינה אפויה משגעת, שמכינים בכלום זמן וממעט רכיבים ותמיד יוצאת מושלמת! מתכון קל ומהיר, שכל אחד יכול להכין בלי בעיה ובלי רקע עשיר באפייה! עוגה במרקם קטיפתי מפנק במיוחד לסוף השבוע ובכלל כשרוצים להעלות חיוך על הפנים!
עוגת גבינה אפויה ב־4 רכיבים
מתכון קל ומהיר לעוגת גבינה אפויה מפנקת במיוחד
מרכיבים
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ קילו גבינה לבנה 5%
- 3 כפות קמח תופח
שלבי הכנה
- מקציפים חלבונים עם סוכר במשך כ־5 דקות.
- מערבבים היטב בקערה נפרדת חלמונים, גבינה לבנה, וקמח.
- מקפלים את הקצף לבלילת החלמונים והגבינה.
- אופים ב־180 מעלות בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד קירור מוחלט ורק ואז מעבירים למקרר.
מקור: עוגת גבינה מהירה – פנינה עידן
באיזו תבנית? והאם הגבינה לא מגירה נוזלים?
היי דקלה,
תבנית עגולה 22/24. העוגה נשמרת היטב במקרר 🙂
אם אין קמח תופח אפשר קמח רגיל?
היי טל,
כמובן, ולהוסיף רבע כפית אבקת אפייה.
בהצלחה 🙂
אני אכין אותה.. נראית קלה להכנה❤️❤️
היי אתי,
נשמח לדעת איך יצאה! 🙂
העוגה נראתה גבוהה וצנחה לקראת יציאתה מהתנור על אף שהקפדתי להשאירה בפנים עד התקררות,אני אופה ותיקה
היי ריקי,
מתנצלים על החוויה עם המתכון. יהיה לנו קשה לדעת מה בדיוק קרה, לכן נשמח לצרף לך כאן מתכונים מומלצים אחרים לעוגת גבינה:
מתכון של ירדנה ג’נאח
מתכון של דור אמגר
מתכון של שגית לוי
בהצלחה 🙂