עוגת גבינה מעולה שקוראת תיגר על כל העוגות האחרות.
קבלו מתכון לעוגת גבינה מושלמת וטעימה במרקם מנחם וטעים.


עוגת גבינה מנחמת ב-5 דקות הכנה
במרקם חלומי עם ציפוי שמנת עשיר
ציוד
- תבנית משומנת קפיצית 24
מרכיבים
לבסיס:
- 1 שרוול פתי בר בהיר 250 גרם – מרוסק במעבד מזון
- 100 גרם חמאה מומסת – 1 חבילה
- 1 כף ממרח לוטוס או ריבת חלב
לגבינה:
- 2 שמנת של פעם 400 מ"ל
- 2 שמנת חמוצה 15% 400 מ"ל
- 1 גבינת נפוליאון 200 מ"ל
- 4 ביצים
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 כוס סוכר חד פעמי קר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קורנפלור
- 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה 200 מ"ל
- 2 סוכר וניל 20 גרם
שלבי הכנה
לתחתית:
- נרסק את הפתי בר במעבד מזון ונערבב היטב עם החמאה וממרח לוטוס לתערובת אחידה.
- נמזוג לתבנית ומהדקים היטב.
להכנת מלית גבינה:
- נשים את הגבינות עם הסוכר והווניל בקערת המיקסר ונערבל כדקה. (אפשר גם ידנית)
- נוסיף את הקורנפלור ופודינג וניל ונערבב היטב (מומלץ לנפות).
- נוסיף ביצים ונערבב עד לאיחוד מוחלט והומוגני.
- נמזוג על תחתית הביסקוויטים, ונכניס לאפייה קו עליון תחתון. בתנור שחומם על 200 מעלות למשך 15 דקות.
- לאחר מכן ננמיך ל-170 מעלות ואופים לעוד כ-35 דקות.
- בסיום האפייה נכבה את התנור ונפתח את דלת התנור ונשאיר כרבע שעה. לקירור. העוגה עולה ויורדת לגובה ההתחלתי שלה.
לציפוי:
- נקציף את השמנת מתוקה על הסוכר וניל, ונמרח מעל לעוגה.
- אפשר במקום ציפוי שמנת מתוקה להמיס שוקולד לבן או חלב או 3 כפות לוטוס שחיממנו במיקרו. הכל לפי מה שאוהבים.

מקור: עוגת גבינה – חני קונאשוילי
מה גודל התבנית
היי אריאלה,
התבנית בגודל 24.
בהצלחה!!
מה זה שמנת של פעם?
שלום, אולי העוגה 5 דקות עבודה, אבל מצריך התארגנות בסופר. שמנת של פעם וגבינת נאפוליון, הם לא בסטנדרד של בית רגיל. כשאתם כותבים עוגה ב 5 דקות אז נא לשים כוכבית עם הערה בנושא הזמינות של החומרים בבית.
היי אירית,
צודקת, תודה על ההערה החשובה 🙂