הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה מהממת וטעימה עם מרקם חלומי

מתכון עוגת גבינה

מתכון של עוגת גבינה אפויה גבוהה במיוחד ברכות ואווריריות מושלמת, וגם טעימה עם מרקם גבינתי עשיר ומשגע.

עוגה שמתחרה עם כל עוגות הגבינה האחרות, ומפנקת אתכם בחווית טעמים עשירה שתשאיר אתכם המומים!

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה מהממת וטעימה עם מרקם חלומי

הדפסה
הכירו את עוגת השבת החדשה שלכם שבמהירות תשאיר אתכם מכורים!
של: אריג’ חוסיין

ציוד

  • סיר ג’חנון 24
  • כוס חד פעמית לשתייה קרה

מרכיבים

  • 7 ביצים מופרדות
  • 1 כף תמצית רום
  • 2 שקיות סוכר וניל או 2 כפות תמצית וניל
  • 1 ½ סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות פודינג וניל גדושות
  • 4 כפות קורנפלור גדושות
  • 4 כפות קמח מנופה גדושות
  • 2 מיכלי שמנת חמוצה 400 מ"ל
  • 1 קילו גבינה לבנה 9%

שלבי הכנה

  • מפרידים את הביצים, את החלבון מקציפים עם מעט מלח ואז מוסיפים בהדרגה את הכוס סוכר.
  • את החלמון מערבבים עם מטרפה ידנית בהדרגה עם הסוכר וניל / תמצית וניל והרום חצי כוס סוכר, חלב, שמן, שמנת חמוצה, גבינה, פודינג קורנפלור וקמח.
  • מוסיפים את החומרים בהדרגה תוך כדי ערבוב ידני לפי הכתוב.
  • מתחילים עם הסוכר תמציות והחלמונים ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים , הגבינה והשמנת ורק אז את היבשים.
  • מעבירים את הבלילה של החלבונים לבלילה של שאר החומרים בשלוש שלבים תוך כדי קיפול.
  • משמנים היטב עם שמן את התבנית. מדליקים את התנור 10 דקות לפני האפיה עצמה.
  • נשים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ואופים (במדף התחתון של התנור על רשת) 25 דקות ראשונות (פס עליון ותחתון) על חום 200 מעלות.
  • לאחר 25 דקות פותחים את התנור ומוציאים את האדים וסוגרים בחזרה ומנמיכים ל-140 מעלות למשך שעה וחצי נוספות.
  • לאחר סיום האפייה, משאירים את העוגה שעתיים בתנור, אחרי השעתיים האלו מוציאים את העוגה לקירור מלא או מינימום שעתיים במטבח (לא במקרר) ואז ניתן לחלץ את העוגה.
מתכון עוגת גבינה
צילום: אריג’ חוסיין

מקור: עוגת גבינה אפויה – אריג’ חוסיין