מתכון מעולה של עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים מרשימה ביופייה.
מצטיינת ברכות אוורירית ומתיקות מענגת ומכילה רבע כוס שמן בלבד!



העוגה שתיקח אתכם הכי גבוה שאפשר: עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים (עם מרכיב מפתיע)
עוגה גבוהה גבוהה וטעימה בטירוף
ציוד
- כוס מדידה- חד פעמי קר
- סיר ג'חנון 24
מרכיבים
- 6 ביצים
- ¼ כוס שמן לפי כוס מדידה חד פעמי קר
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 750 גרם גבינה לבנה 1 חבילה
- 2 גביעי שמנת חמוצה של פעם 400 מ"ל
- 4 כפות קורנפלור
- ½1 כפות קמח תופח
- גרידת לימון
שלבי הכנה
- את המצרכים נשים בהדרגה, לפי הסדר הרשום.
- נקציף את הביצים כ-3 דקות עד לאיחוד מלא.
- נוסיף שמן, סוכר וסוכר וניל תוך כדי ההקצפה.
- נקציף כ-3 דקות ואז נוסיף את הגבינה והשמנת.
- נקציף עד שהבלילה נהיית לבנה.
- נעצור ונוסיף קורנפלור + כף וחצי קמח תופח, ונמשיך להקציף עד לקבלת בלילה חלקה.
- נוסיף גרידת לימון, נערבב עם מרית (הבלילה יוצאת מעט דלילה וזה בסדר!)
- נחמם תנור ל-200 מעלות. נשמן את הסיר מעט.
- נשים נייר אפייה בחלק התחתון ובצדדים (כדי שהעוגה תישלף החוצה בקלות).
- נשים כוס מים על תבנית מרובעת בינונית או גדולה.
- נניח עליה את תבנית העוגה, נשים מעל העוגה נייר אפייה ונאפה 5 דקות ראשונות על 200 מעלות.
- אחר כך מורידים ל-170 מעלות למשך 40 דקות.
- העוגה עולה יותר ויורדת מעט אחר כך, ועדיין תישאר גבוהה.
- נפתח את התנור, נוציא אדים ונשאיר 3 דקות פתוח ואז נוציא את העוגה.

1. האם מכסים את סיר הגחנון במכסה שלו?
2. מתי מסירים את נייר האפיה העליון?
3. התבנית גחנון בתוך אמבט מים או כוס מים בצד?
תודה רבה
היי ריקי,
נשמח לענות:
1. לא, רק עם נייר אפייה.
2. מסירים את הנייר אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור.
3. כוס מים בצד.
בהצלחה!
חבל שאין סירטון…לא הבנתי כל כך את ההוראות של האפייה עצמה.
היי סמדר,
נשמח לדעת מה היה לא ברור בהוראות כדי שנוכל לסייע לך.
למה כתוב : "סיר"? על איזה סיר מדובר? האפייה מתבצעת בסיר???
היי אמי,
האפייה בסיר ג'חנון, אבל ממש אין חובה להכין אותה כך.
אפשר להשתמש גם בתבנית עגולה 22/24/26. ככל שהתבנית קטנה יותר, כך צריך לאפות למשך זמן ארוך יותר כדי שתהיה מוכנה באמצע.
חשוב מאוד לשמן את התבנית מבפנים בכל מקום.
בהצלחה 🙂
יש כוס מידה אוניברסלית.כוס חד פעמית לשתיה קרה היא בצורת קונוס.יותר מדויק בכוס מידה אוניברסלית.אינני מבינה את הסיבה,אולי פחות כלי אחד לשטוף?מה עם סביבה ירוקה.משתמשים פחות בחד פעמי.
היי דליה,
אפשר להשתמש בכל כוס שרוצים. בהצלחה!
עדיף ללא שמן….בתערובת הגבינה.
מתכון מומלץ :
300 גרם גבינת שמנת
2 שמנת חמוצה
580 גרם גבינה לבנה
40 גרם קורנפלור
40 גרם קמח
לערבב יחד . בקערת הקצפה להקציף 5 ביצים עם 270 גרם סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה מידי. להעביר קצף ההדרגה לתערובת הגבינה. לשפוך מעל שכבת בצק פריך שנאפה כ10 – 15 דקות עד להזהבה קלה. או ביסקוויטים עם חמאה.
לאפות 10 דקות בחום 190 מעלות. לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. להוריד חום התנור בהדרגה לאחר 10 דקות עד ל140 מעלות ולאפות עוד שעה ו10 דקות. לכבות ולהשאיר העוגה בתנור כשעה. בהצלחה.
היי רותי,
תודה רבה על המתכון 🙂
במצרכים כתוב 11/4כוס קמח תופח ובהוראות ההכנה כף וחצי קמח,מה נכון?
היי תמר,
בדקנו את המתכון ומופיעה אותה כמות במצרכים ובהוראות ההכנה – כף וחצי קמח תופח.
בהצלחה!
אפיה רגילה לא טורבו
היי מירה,
אפייה רגילה. בהצלחה!
הנייר מעל העוגה שוקע ונדבק,לעוגה זה לא מפריע לה להיאפות
היי מירה,
זה בסדר 🙂