הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים (עם מרכיב מפתיע)

מתכון עוגת גבינה

מתכון מעולה של עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים מרשימה ביופייה.

מצטיינת ברכות אוורירית ומתיקות מענגת ומכילה רבע כוס שמן בלבד!

מתכון עוגת גבינה
צילום: עינת חנניה
מתכון עוגת גבינה
צילום: עינת חנניה
מתכון עוגת גבינה

העוגה שתיקח אתכם הכי גבוה שאפשר: עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים (עם מרכיב מפתיע)

הדפסה
עוגה גבוהה גבוהה וטעימה בטירוף
של: עינת חנניה

ציוד

  • כוס מדידה- חד פעמי קר
  • סיר ג'חנון 24

מרכיבים

  • 6 ביצים
  • ¼ כוס שמן לפי כוס מדידה חד פעמי קר
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 1 חבילה
  • 2 גביעי שמנת חמוצה של פעם 400 מ"ל
  • 4 כפות קורנפלור
  • ½1 כפות קמח תופח
  • גרידת לימון

שלבי הכנה

  • את המצרכים נשים בהדרגה, לפי הסדר הרשום.
  • נקציף את הביצים כ-3 דקות עד לאיחוד מלא.
  • נוסיף שמן, סוכר וסוכר וניל תוך כדי ההקצפה.
  • נקציף כ-3 דקות ואז נוסיף את הגבינה והשמנת.
  • נקציף עד שהבלילה נהיית לבנה.
  • נעצור ונוסיף קורנפלור + כף וחצי קמח תופח, ונמשיך להקציף עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נוסיף גרידת לימון, נערבב עם מרית (הבלילה יוצאת מעט דלילה וזה בסדר!)
  • נחמם תנור ל-200 מעלות. נשמן את הסיר מעט.
  • נשים נייר אפייה בחלק התחתון ובצדדים (כדי שהעוגה תישלף החוצה בקלות).
  • נשים כוס מים על תבנית מרובעת בינונית או גדולה.
  • נניח עליה את תבנית העוגה, נשים מעל העוגה נייר אפייה ונאפה 5 דקות ראשונות על 200 מעלות.
  • אחר כך מורידים ל-170 מעלות למשך 40 דקות.
  • העוגה עולה יותר ויורדת מעט אחר כך, ועדיין תישאר גבוהה.
  • נפתח את התנור, נוציא אדים ונשאיר 3 דקות פתוח ואז נוציא את העוגה.
מתכון עוגת גבינה
צילום: עינת חנניה

מקור: עינת חנניה