מתכון מושלם של עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר, שמכילה מנת חלבון מעולה לגוף, וגם טעימה בטירוף!
כל פרוסת עוגת גבינה חלבונית כזו מכילה כ-4 גרם חלבון ו-כ70 מ״ג סידן, כאשר 2 פרוסות מהווים מנת ביניים מושלמת עשירה בחלבון, ודלת פחמימה וסוכר.

עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר
ציוד
- תבנית מלבנית בינונית
מרכיבים
- 1 גביע גבינה לבנה 5% 250 גרם
- 1 גביע גבינת ריקוטה קלאסית 5% 250 גרם
- 1 גביע יוגורט 20 גרם חלבון דנונה פרו/ יופלה 200 גרם
- ½ כוס מייפל טבעי
- ⅓ כוס שמן קוקוס מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- 5 כפות גדושות קמח טפיוקה אפשר להחליף בקורנפלור
שלבי הכנה
- בקערה לטרוף היטב גבינה לבנה, ריקוטה, יוגורט, מייפל, שמן קוקוס ותמצית וניל.
- לערבב כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת גבינתית אחידה לגמרי.
- להוסיף ביצים, אחת בכל פעם ונטרוף עד לאיחוד. נוסיף קמח טפיוקה ונערבב מעט רק עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- להעביר לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-25 דקות.
- להנמיך את התנור ל-160 מעלות, נכסה את העוגה בנייר אפייה ונמשיך לאפות עוד 15-20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה יפה.
הערות וטיפים
- ניתן להוסיף מעל העוגה כמה כפות של ריבת פירות יער ולערבב למראה שיש.
- ניתן להוסיף צימוקים מושרים ברום לבלילה ומתקבלת עוגה מנוקדת בניחוח משגע.
- נפזר חופן נדיב של פצפוצי שוקולד מריר מעל העוגה לפני האפייה לחובבי השילוב של גבינה ושוקולד.
- תוספת קלאסית: פשוט לפזר מעט אבקת סוכר כשהעוגה מתקררת.

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה