מתכון מושלם של עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר, שמכילה מנת חלבון מעולה לגוף, וגם טעימה בטירוף!
כל פרוסת עוגת גבינה חלבונית כזו מכילה כ-4 גרם חלבון ו-כ70 מ״ג סידן, כאשר 2 פרוסות מהווים מנת ביניים מושלמת עשירה בחלבון, ודלת פחמימה וסוכר.
עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר
מתכון של עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר, מעולה וטעימה בטירוף עם גבינות איכותיות במרקם קטיפתי.
ציוד
- תבנית מלבנית בינונית
מרכיבים
- 1 גביע גבינה לבנה 5% 250 גרם
- 1 גביע גבינת ריקוטה קלאסית 5% 250 גרם
- 1 גביע יוגורט 20 גרם חלבון דנונה פרו/ יופלה 200 גרם
- ½ כוס מייפל טבעי
- ⅓ כוס שמן קוקוס מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- 5 כפות גדושות קמח טפיוקה אפשר להחליף בקורנפלור
שלבי הכנה
- בקערה לטרוף היטב גבינה לבנה, ריקוטה, יוגורט, מייפל, שמן קוקוס ותמצית וניל.
- לערבב כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת גבינתית אחידה לגמרי.
- להוסיף ביצים, אחת בכל פעם ונטרוף עד לאיחוד. נוסיף קמח טפיוקה ונערבב מעט רק עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- להעביר לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-25 דקות.
- להנמיך את התנור ל-160 מעלות, נכסה את העוגה בנייר אפייה ונמשיך לאפות עוד 15-20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה יפה.
הערות וטיפים
רעיונות לתוספות:
- ניתן להוסיף מעל העוגה כמה כפות של ריבת פירות יער ולערבב למראה שיש.
- ניתן להוסיף צימוקים מושרים ברום לבלילה ומתקבלת עוגה מנוקדת בניחוח משגע.
- נפזר חופן נדיב של פצפוצי שוקולד מריר מעל העוגה לפני האפייה לחובבי השילוב של גבינה ושוקולד.
- תוספת קלאסית: פשוט לפזר מעט אבקת סוכר כשהעוגה מתקררת.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה