מתכון מושלם להכנת עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר.
עושר משגע של גבינות טובות במרקם קטיפתי וטעים.

עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר
ביס רך טעים ונמס בפה
ציוד
- תבנית מלבנית בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 גביע גבינה לבנה 5% 250 גרם
- 1 גביע גבינת ריקוטה קלאסית 5% 250 גרם
- 1 גביע יוגורט 20 גרם חלבון דנונה פרו/ יופלה 200 גרם
- ½ כוס מייפל טבעי
- ⅓ כוס שמן קוקוס מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- 5 כפות גדושות קמח טפיוקה אפשר להחליף בקורנפלור
שלבי הכנה
- בקערה לטרוף היטב גבינה לבנה, ריקוטה, יוגורט, מייפל, שמן קוקוס ותמצית וניל.
- לערבב כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת גבינתית אחידה לגמרי.
- להוסיף ביצים, אחת בכל פעם ולטרוף עד לאיחוד.
- להוסיף קמח טפיוקה ולערבב מעט רק עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- להעביר לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה .
- להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-25 דקות.
- להנמיך את התנור ל-160 מעלות, לכסות את העוגה בנייר אפייה .
- להמשיך לאפות עוד 15-20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה יפה.
רעיונות לתוספות:
- אפשר להוסיף מעל העוגה כמה כפות של ריבת פירות יער ולערבב למראה שיש.
- תוספת של צימוקים מושרים ברום לבלילה ומתקבלת עוגה מנוקדת בניחוח משגע.
- לפזר חופן נדיב של פצפוצי שוקולד מריר מעל העוגה לפני האפייה לחובבי השילוב של גבינה ושוקולד.
- קלאסי – פשוט לפזר מעט אבקת סוכר כשהעוגה מתקררת.
הערות וטיפים
- כל ריבוע עוגת גבינה חלבונית מכיל כ-4 גרם חלבון ו-כ70 מ״ג סידן! 2 ריבועים מהווים מנת ביניים מושלמת.
- שמן קוקוס הוא חיוני כאן מכיוון שכשהוא מתקרר הוא מתקשה ויש לו תפקיד בייצוב העוגה במקרר
קמח טפיוקה אפשר להחליף בקורנפלור, כל קמח אחר יפגום במרקם.

מקור: עידית מרום
להשאיר תגובה