הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר

מתכון עוגת גבינה

מתכון מושלם להכנת עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר.

עושר משגע של גבינות טובות במרקם קטיפתי וטעים.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר

הדפסה
ביס רך טעים ונמס בפה
של: עידית מרום

ציוד

  • תבנית מלבנית בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 גביע גבינה לבנה 5% 250 גרם
  • 1 גביע גבינת ריקוטה קלאסית 5% 250 גרם
  • 1 גביע יוגורט 20 גרם חלבון דנונה פרו/ יופלה 200 גרם
  • ½ כוס מייפל טבעי
  • כוס שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 5 כפות גדושות קמח טפיוקה אפשר להחליף בקורנפלור

שלבי הכנה

  • בקערה לטרוף היטב גבינה לבנה, ריקוטה, יוגורט, מייפל, שמן קוקוס ותמצית וניל.
  • לערבב כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת גבינתית אחידה לגמרי.
  • להוסיף ביצים, אחת בכל פעם ולטרוף עד לאיחוד.
  • להוסיף קמח טפיוקה ולערבב מעט רק עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
  • להעביר לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה .
  • להכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-25 דקות.
  • להנמיך את התנור ל-160 מעלות, לכסות את העוגה בנייר אפייה .
  • להמשיך לאפות עוד 15-20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה יפה.

רעיונות לתוספות:

  • אפשר להוסיף מעל העוגה כמה כפות של ריבת פירות יער ולערבב למראה שיש.
  • תוספת של צימוקים מושרים ברום לבלילה ומתקבלת עוגה מנוקדת בניחוח משגע.
  • לפזר חופן נדיב של פצפוצי שוקולד מריר מעל העוגה לפני האפייה לחובבי השילוב של גבינה ושוקולד.
  • קלאסי – פשוט לפזר מעט אבקת סוכר כשהעוגה מתקררת.

הערות וטיפים

  • כל ריבוע עוגת גבינה חלבונית מכיל כ-4 גרם חלבון ו-כ70 מ״ג סידן! 2 ריבועים מהווים מנת ביניים מושלמת.
  • שמן קוקוס הוא חיוני כאן מכיוון שכשהוא מתקרר הוא מתקשה ויש לו תפקיד בייצוב העוגה במקרר
    קמח טפיוקה אפשר להחליף בקורנפלור, כל קמח אחר יפגום במרקם.
מתכון עוגת גבינה
צילום: עידית מרום

מקור: עידית מרום