מתכון של עוגת גבינה מושלמת וגבוהה, שמכינים ללא תוספת סוכר לבן, ומתקבלת מרקם גבינתי חלומי, ועם טעם עשיר שלא תרגישו בהבדל! מתכון קל ומנצח לעוגת גבינה מושלמת גם לשומרי משקל, שתתחסל במהירות מרגע ההגשה!
עוגת גבינה דלת קלוריות
מתכון לעוגת גגינה דלת קלוריות גבוהה וטעימה
ציוד
- סיר ג’חנון קוטר 20 / תבנית 26
מרכיבים
- 7 ביצים בגודל L
- 1 כוס תחליף של סוכר “כמו סוכר” של סוכרזית
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם, מומלץ להשתמש בפודינג “ללא תוספת סוכר”
- 3 כפות קמח גדושות
- 3 כפות קורנפלור גדושות
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות ומניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור, שלב אחד ומעל מניחים רשת.
- מקציפים במיקסר חלבונים עד מרקם שמזכיר קצף של חלב, מוסיפים בהדרגה את תחליף הסוכר עד קבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
- מערבבים בקערה גדולה עם מטרפה ידנית גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג, עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מאחדים את קצף החלבונים לקערת הגבינה ב-3 פעמים ובתנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת.
- משמנים תבנית 26 או סיר ג’חנון בחמאה, ומושכים את התערובת ומטיחים את התבנית בשיש מספר פעמים.
- אופים במשך 15 דקות ראשונות ב־200 מעלות, מורידים את החום ל-150 מעלות לעוד 45 דקות.
- בסיום האפייה מכבים את התנור ומשאירים שעה בתוך תנור סגור בלי לפתוח את הדלת בכלל.
הערות וטיפים
לעוגה ללא סוכר יש להשתמש באינסנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר שמיוצר ע”י כמה חברות (למשל TUSSO) וניתן למצוא בסופרמרקטים באזור מוצרים לסכרתיים.
מקור: עוגת גבינה – שירלי עשיר
להשאיר תגובה