עוגת הגבינה טעימה דיאטטית לאכול בלי רגשות אשמה!
מתכון לעוגת גבינה עם תחתית פריכה, שכבת גבינה והמון פירורים מעל.

עוגת גבינה דיאטטית בטעם נדיר
בסוכר מופחת עם מרקם חלומי
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 200 גרם חמאה קרה – 1 חבילה גדולה
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כף גרידת לימון
- 5 כפות סוכר דמררה
- 2 חלמונים
למלית:
- 500 גרם גבינה לבנה 5% 1 חבילה
- 170 גרם גבינת שמנת 5%
- ½1 מיכלי שמנת מתוקה 375 מ"ל
- 100 גרם שוקולד לבן לייט – 1 חפיסה
- 3 שקיות סטיביה
שלבי הכנה
- בקערת המיקסר נערבב את כל מרכיבי הבצק.
- נניח על תבנית חצי ממנו. את החצי השני נניח בתבנית אחרת , הוא ישמש לפירורים מעל העוגה.
- נאפה את שתי התבניות בתנור שחומם ל-170 מעלות עד להזהבה קלה.
- נניח לבצק להתקרר.
להכנת המלית:
- בקערת המיקסר נקציף את השמנת המתוקה עם הסטיביה.
- במיקרוגל נמיס בפולסים את השוקולד הלבן עם ארבע כפות חלב. נקרר מעט.
- לאחר הקצפת השמנת נוסיף את הגבינות וממשיכים נערבב באיטיות.
- נוסיף את השוקולד הלבן לאחר שהתקרר למלית ונערבב עד לאיחוד.
להרכבת העוגה:
- על התחתית שאפינו בה את הבסיס נמזוג את מלית הגבינות.
- את החצי השני של הבסיס נפורר ונפזר על הגבינות.
- נכניס להקפאה לפחות לארבע שעות להתייצבות. העוגה נשמרת במקרר.

מקור: דורית כהן
להשאיר תגובה