הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה

מתכון עוגת גבינה

אוהבים עוגות גבינה? גם אנחנו! סידרנו לכם את המתכון הכי מוצלח לעוגת גבינה מושלמת שתגרום לכם להתאהב מחדש!

אז קבלו מתכון של עוגת גבינה טעימה גבוהה ורכה בטירוף שתמיד מצליחה בגדול עם מרקם גבינתי מנחם.

מתכון עוגת גבינה
צילום: אנה אחונדובה

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה

הדפסה
עם מראה מהמם וטעם עשיר ומושלם
של: אהובה ניזרי

ציוד

  • סיר ג’חנון 24 או 26 או 28

מרכיבים

  • 7 ביצים L
  • ½1 כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה סקי 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל גדושות
  • 3 כפות קמח גדושות
  • 3 כפות קורנפלור גדושות

שלבי הכנה

  • נחמם תנור על 200 מעלות ונניח תבנית עם מים בתחתית התנור ומעליה בשלב הראשון של התנור מניחים רשת.
  • נקציף בקערת המיקסר את החלבונים ואז נוסיף בהדרגה את 1 ½ כוסות הסוכר עם הסוכר וניל עד שנקבל קצף יציב אך לא נוקשה.
  • נניח בקערה נפרדת גדולה את הגבינה לבנה עם השמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג וניל ומערבבים ידנית במטריפה עד שמתקבל תערובת אחידה ללא גושים.
  • נאחד את קצף החלבונים לקערת הגבינה כל פעם קצת, ועם תנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת, כך נמנעים מפיצוצים בזמן האפייה.
  • נשמן תבנית 26 או סיר ג’חנון במרגרינה או חמאה, ומוזגים את התערובת.
  • נניח את התבנית בשיש, מנערים קלות ומכניסים לאפייה רגילה ל-15 דקות ראשונות ב-200 מעלות.
  • לאחר מכן נוריד את החום ל-150 מעלות ואופים למשך עוד 45 דקות.
  • בתום האפייה נכבה את התנור ומשאירים פנימה לפחות עוד שעה עם דלת סגורה.
  • לאחר שמוציאים מהתנור נחכה רבע שעה ואז אפשר לחלץ מהתבנית אך לתת לה להתקרר לחלוטין לפני שמכניסים למקרר על מנת שלא תזיע במקרר.
  • אם אופים בסיר פלא, נשמן היטב את סיר הפלא ומרפדים עם 3 חצאי נייר אפייה , 2 בדפנות ואחד באמצע מסביב לעיגול, משמנים גם מעט את הנייר.
מתכון עוגת גבינה
צילום: אנה אחונדובה

מקור: עוגת גבינה – Anna Ahundova