הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה

מתכון עוגת גבינה

קבלו מתכון להכנת עוגת גבינה גבוהה ורכה.

עוגה שתמיד מצליחה בגדול במרקם גבינתי מנחם.

מתכון עוגת גבינה
צילום: אנה אחונדובה
מתכון עוגת גבינה
צילום: אנה אחונדובה
מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה גבוהה שתמיד מצליחה

הדפסה
עוגה במראה מהמם וטעם עשיר
של: אהובה ניזרי

ציוד

  • סיר ג'חנון 24 / 26 / 28

מרכיבים

  • 7 ביצים L
  • ½1 כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל 30 גרם
  • 750 גרם גבינה לבנה סקי 5% – 1 חבילה גדולה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל גדושות
  • 3 כפות קמח גדושות
  • 3 כפות קורנפלור גדושות

שלבי הכנה

  • לחמם תנור על 200 מעלות .
  • להניח תבנית עם מים בתחתית התנור ומעליה בשלב הראשון של התנור מניחים רשת.
  • בקערת המיקסר להקציף את החלבונים .
  • להוסיף בהדרגה את 1 ½ כוסות הסוכר עם הסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב אך לא נוקשה.
  • להניח בקערה נפרדת גדולה את הגבינה לבנה עם השמנת חמוצה, חלמונים, קמח, קורנפלור ופודינג וניל ומערבבים ידנית במטרפה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים.
  • לאחד את קצף החלבונים לקערת הגבינה כל פעם קצת, ועם תנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת, כך נמנעים מפיצוצים בזמן האפייה.
  • לשמן תבנית 26 או סיר ג’חנון במרגרינה או חמאה, ומוזגים את התערובת.
  • להניח את התבנית בשיש, מנערים קלות .
  • להכניס לאפייה רגילה ל-15 דקות ראשונות ב-200 מעלות.
  • להוריד את החום ל-150 מעלות ואופים למשך עוד 45 דקות.
  • בתום האפייה לכבות את התנור ומשאירים פנימה לפחות עוד שעה עם דלת סגורה.
  • לאחר שמוציאים מהתנור מחכים רבע שעה ואז אפשר לחלץ מהתבנית אך לתת לה להתקרר לחלוטין לפני שמכניסים למקרר על מנת שלא תזיע במקרר.

הערות וטיפים

אם אופים בסיר פלא, לשמן היטב את סיר הפלא ולרפד עם 3 חצאי נייר אפייה , 2 בדפנות ואחד באמצע מסביב לעיגול, משמנים גם מעט את הנייר.
מתכון עוגת גבינה
צילום: אנה אחונדובה

פוסט מקור: עוגת גבינה – Anna Ahundova , אהובה ניזרי