קבלו מתכון של עוגת גבינה אפויה ללא קמח – עוגת גבינה עשירה ורכה טעימה וממכרת,
אפייה ללא תחתית מים – מהר ובקלות, ותקבלו עוגה גבוה ומושלמת לשבת, לאירוח או סתם ליד הקפה!
עוגת גבינה גבוהה ללא קמח
אפייה ללא תחתית מים – מהר ובקלי קלות, ותקבלו עוגה גבוהה טעימה ומרשימה!
ציוד
- תבנית: 26 / מלבנית / סיר ג’חנון 24 / 26
מרכיבים
- 7 ביצים מופרדות
- 1 חבילה גבינה לבנה 750 גרם
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- קורנפלור 200 גרם
- 2 מיכלי שמנת חמוצה של פעם 400 מ”ל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון מלימון אחד
שלבי הכנה
- נקציף בקערה את החלבונים.
- נוסיף בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל, ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
- בקערה נפרדת נקציף את החלמונים.
- נוסיף את הגבינה והשמנת ולערבב (אפשר עם מרית, עדיף עם מיקסר).
- נוסיף את הקורנפלור הפודינג והלימון ולערבב טוב טוב.
- נוסיף 2 כפות מהקצפת לבלילה ולערבב רגיל.
- נוסיף את יתרת הקצפת ולקפל עד לאיחוד.
- נשמן תבנית שמים נייר אפיה.
- נשים את הבלילה. נדפוק על השיש 2 דפיקות קלות.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ 5 דקות ואז להנמיך ל-160 מעלות. למשך שעה.
- נכבה את התנור להשאיר בתנור חצי שעה(העוגה גבוה ויורדת קצת).
- לא נוציא מהתבנית לפני צינון מלא.
מקור: עינת חנניה
להשאיר תגובה