עוגת גבינה מושלמת גבוהה, הכנה סיר שלכולם כבר יש בבית.
גבוהה ומרשימה ועוד בסיר של ג’חנון. מתכון מומלץ בחום!

עוגת גבינה בסיר של ג'חנון
עוגה נוסטלגית וגבוהה במיוחד
ציוד
- סיר ג’חנון
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
מרכיבים לבסיס:
- 50 גרם קמח מנופה
- 50 גרם סוכר
- ½ שקית אבקת אפיה 5 גרם
- 2 ביצים מופרדות
- 30 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
למלית הגבינה:
- 7 ביצים XL בטמפרטורת החדר – מופרדות
- 1 חבילה גבינה נפוליאון 200 גרם
- 750 גבינה לבנה 9% 1 חבילה גדולה
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
- ½1 כוסות סוכר
- 5 כפות פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- ¾ כוס קורנפלור
שלבי הכנה
להכנת הבסיס:
- נקציף את החלמונים עם סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח
- נוסיף את החמאה, ואז את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים עד לאיחוד
- נקציף את החלבונים עם קורט מלח עד ליציבות ונוסיף אותם לבלילה הראשונה ונערבב הכל.
- נמזוג את הבלילה לסיר ג'חנון מרופדת בנייר אפיה גם בתחתית.
- נאפה 15-20 דק עד להזהבה על חום של 170-180 מעלות.
- כשזה מוכן נוציא להתקררות.
להכנת המלית:
- נחמם תנור על חום של 200 מעלות.
- נערבב במיקסר את כל הגבינות עם החלמון, קורנפלור, פודינג, תמצית וניל עד שאין גושים.
- נקציף חלבונים עם קורט מלח ונוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה ידי.
- נוסיף את הקציפה הלבנה לבלילה של הגבינות בהדרגה בעדינות עד לאיחוד.
- נמזוג את הבלילה המשולבת על הטורט המוכן בסיר ג'חנון.
- נמזוג מים רותחים בתבנית בתחתית התנור.
- נכניס את הסיר ונאפה 15 דקות על חום של 200 מעלות ובמצב טורבו.
- נוריד את החום ל 150 לשעה ורבע ללא טורבו לא פותחים את התנור עד שהעוגה מתקררת לגמרי.
- נכניס למקרר להתייצבות לכמה שעות מומלץ ללילה.

מקור: שלי בן יוסף לוי
להשאיר תגובה