עוגת גבינה שתמיד מצליחה, בלי נפילות, בלי מיקסר וסרבולים מיותרים.
עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה, ומאוד טעימה!
עוגת גבינה בחושה שתמיד מצליחה (ללא סוכר)
מושלמת להפסקה מרגיעה עם קפה משובח
ציוד
- תבנית קוטר 20
- מיקסר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- חמאת קקאו 50 גרם
- 1 חבילה מסקרפונה 40% 250 גרם
- גרידת לימון מלימון שלם
- 4 כפות ממתיק טחון דק טחון דק
- 1 כף תמצית וניל
- 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
- שמנת להקצפה 38% 110 מ”ל
- 4 ביצים
לציפוי העוגה:
- שמנת להקצפה 38% 200 מ”ל
- 3 כפות אבקת סוכר סוויטאנגו
- 3 כפות אינסטנט סוויטאנגו וניל
- 2 כפות אניסנט סוויטאנגו קרמל לא חובה
שלבי הכנה
- להמיס את החמאת קקאו במיקרוגל .
- בקערה לשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
- להוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
- להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- לחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
- לקחת תבנית קוטר 20 נשמן אותה מעט עם חמאה ולהניח נייר אפיה באפן שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות.
- לאפות למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
- להוציא ונקרר חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת הציפוי:
- להקציף את השמנת הממתיק והאינסטנט ווניל.
- לחלק את הקצפת ל-2.
- החצי הראשון של הקצף להשאיר במרקם הטבעי – הווניל.
- בחצי השני להוסיף 2 כפות של אינסטנט קרמל ולערבב עד לקבלת גוון מוקה אחיד (בהיר).
- לאחר שהעוגה התקררה ממש למרוח את שכבת הקצפת במרקם הטבעי – הווניל ולאחר מכן שכבה של הקצפת עם הקרמל.
- להכניס למקרר להתייצבות הציפוי.
מקור: עוגת גבינה מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
היא מתאימה לדיאטת קיטו??
היי דליה,
אכן כן. בהצלחה ושבת שלום!!
מלא סוכר
מה ללא סוכר
היי,
איפה מצאת סוכר במתכון?