מתכון של עוגת גבינה שתמיד מצליחה, בלי נפילות, בלי מיקסר וסרבולים מיותרים.
עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה, וממש טעימה!

עוגת גבינה בחושה שתמיד מצליחה (ללא סוכר)
עוגה מושלמת להפסקה מרגיעה עם קפה משובח.
ציוד
- תבנית קוטר 20
מרכיבים
- חמאת קקאו 50 גרם
- 1 חבילה מסקרפונה 40% 250 גרם
- גרידת לימון מלימון שלם
- 4 כפות ממתיק טחון דק טחון דק
- 1 כף תמצית וניל
- 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
- שמנת להקצפה 38% 110 מ”ל
- 4 ביצים
לציפוי העוגה:
- שמנת להקצפה 38% 200 מ”ל
- 3 כפות אבקת סוכר סוויטאנגו
- 3 כפות אינסטנט סוויטאנגו וניל
- 2 כפות אניסנט סוויטאנגו קרמל לא חובה
שלבי הכנה
- להמיס את החמאת קקאו במיקרוגל .
- בקערה לשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
- להוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב לערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
- להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- לחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
- לקחת תבנית קוטר 20 לשמן אותה מעט עם חמאה ונניח נייר אפיה באפן שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות.
- לאפות למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
- להוציא ולקרר חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת הציפוי:
- להקציף את השמנת הממתיק והאינסטנט ווניל.
- לחלק את הקצפת ל-2.
- החצי הראשון של הקצף להשאיר במרקם הטבעי – הווניל.
- בחצי השני להוסיף 2 כפות של אינסטנט קרמל ולערבב עד לקבלת גוון מוקה אחיד (בהיר).
- לאחר שהעוגה התקררה ממש למרוח את שכבת הקצפת במרקם הטבעי – הווניל ולאחר מכן שכבה של הקצפת עם הקרמל.
- להכניס למקרר להתייצבות הציפוי.

מקור: עוגת גבינה מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
מישהו חייב לומר את האמת הפשוטה: עוגת רעל. ככה פשוט. או איך שאני אומרת תמיד – זה אוכל מפלסטיק. לא חישבתי קלוריות וזה לא ממש משנה. אפשר לחגוג מדי פעם. חבל על הבריאות לאכול כל כך הרבה חומרים מתועשים. לומר את האמת לא בטוח בכלל שההבדל בין עוגה עם סוכר וחמאה לבין הדבר הזה באמת גדול.
היי יעל,
למזלנו, היום יש מוצרים נהדרים טבעיים כמו המוצרים של סוויטאנגו. אלה אינם הממתיקים הישנים שממש חשוב להימנע מהם, אלא מבוססים על תמציות טבעיות. אחד המוצרים הכי מומלצים לדעתנו הוא ממתיק פרי הנזירים, או מונקפרוט. אין לו ערך גליקמי כלל והטעם הכי קרוב לסוכר.
לגבי חמאת קקאו, מדובר גם במוצר טבעי לחלוטין עם ערכים תזונתיים איכותיים יותר מחמאה רגילה.
בסופו של דבר, הכל עניין של טעם. יש אנשים שלא יכולים לצרוך סוכר מהסיבות הבריאותיות הברורות, וגם להם מותר ליהנות מהחיים 🙂