הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה בחושה שכמוה לא טעמתם

מתכון עוגת גבינה בחושה

קבלו מתכון של עוגת גבינה בחושה ומיוחדת במינה עוגה עשירה שנראית נפלא.

עוגה עם טעם ומרקם שונים וייחודים שעוד לא טעמתם, בהכנה פשוטה.

מתכון עוגת גבינה בחושה
צילום: צחית חמו


מתכון עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה שכמוה לא טעמתם

הדפסה
עוגה בחושה וייחודית בטעם סופר ממכר!
של: צחית חמו

ציוד

  • תבנית קפיצית 24

מרכיבים

  • 300 גרם ביסקוויטים
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים או גרוסים
  • 600 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 27% שומן.
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 300 גרם שמנת חמוצה
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 1 מיכל
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ לימון

שלבי הכנה

בקערה 1:

  • בקערה הראשונה לשים 300 גרם ביסקוויטים גרוסים, 200 גרם חמאה מומסת, 100 גרם אגוזי מלך טחונים או גרוסים.
  • ללוש היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • לשים נייר אפיה על חלקה התחתון של תבנית קפיצית 24.
  • לאטום את המסגרת, כך ששולי הנייר נשארים בחוץ ורק התחתית מרופדת בנייר.
  • לפזר שכבה אחידה של תערובת הביסקוויטים ולהדק בעזרת כוס.
  • לכסות את דפנות התבנית לאט ובסבלנות, כשהתחתית מהודקת היטב ובעזרת כוס.
  • כשהתערובת מכסה את דפנות התבנית, להכניס להקפאה לחצי שעה.

בקערה 2:

  • את המרכיבים שנותרו לבחוש היטב בקערה נוספת, להוסיף אותם בהדרגה לפי הסדר במתכון.
  • לבחוש היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד- ולהוסיף לתבנית!
  • לחמם מראש את התנור לטמפרטורה של 180° מעלות.
  • להניח את התבנית בחלק התחתון של התנור- מעל הרשת, עם מים רותחים (אמבט מים) מתחת.
  • לאפות למשך 30 דקות, בטמפרטורה של 180° מעלות.
  • לאחר מכן, להוריד את הטמפרטורה ל-150° מעלות ולאפות 35-40 דקות נוספות.
  • לכבות את התנור ונשאיר את העוגה עד להתקררות מוחלטת (בערך שעתיים).
  • להכניס למקרר ל-4 שעות לפחות.
  • להוציא את העוגה ולפזר אבקת סוכר!
מתכון עוגת גבינה בחושה
צילום: צחית חמו

מקור: צחית חמו

מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: הצפיחית של צחית