אין עוגה מושלמת וטעימה יותר מעוגת גבינה בחושה שמכינים בקלות.
עוגת גבינה אפויה בחושה ללא גלוטן שמכינים בקערה אחת.
עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן
עוגה שלא דורשת הרבה הכנה!
ציוד
- תבנית קוטר 20
מרכיבים
- חמאת קקאו 50 גרם
- 1 חבילה מסקרפונה 40% 250 גרם
- גרידת לימון מלימון שלם
- 3 כפות ממתיק
- 1 כף תמצית וניל
- 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
- שמנת להקצפה 38% 110 מ"ל
- 4 ביצים
לקישוט : (לא חובה העוגה טעימה גם בלי)
- תות שדה טרי
- אבקת סוכר ממתיק שאתם אוהבים
שלבי הכנה
- להמיס את החמאת קקאו במיקרוגל.
- בקערה להכניס את כל המרכיבים למעט הביצים ולערבב.
- להוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב לערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
- לאחר מכן להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- לחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
- לקחת תבנית קוטר 20 לשמן מעט עם חמאה ולהניח נייר אפיה ככה שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות .
- לאפות למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
- להוציא ונקרר לפחות חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.
הערות וטיפים
אפשר לקשט או שלא אפשר לזלף שוקולד למי שאוהב את השילוב.
מקור: עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.
להשאיר תגובה