עוגת גבינה בחושה קלה להכנה מושלמת לחג ולכל הזדמנות! עוגה במרקם קטיפתי מפנק, עם תחתית פירורים שמשדרגת כל ביס וציפוי קרמי מתוק שמוסיף לחגיגה! מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ויש גם סרטון לעזר כדי שיהיה קל יותר!
עוגת גבינה בחושה קלה וטעימה
מתכון קל עם סרטון לעוגת גבינה בחושה
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית 24
מרכיבים
- 1 חבילה קטנה פתי בר 250 גרם
- 100 גרם חמאה מומסת
לשכבה שנייה:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- ½ כוס סוכר לבן
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קמח
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל
שלבי הכנה
- מפוררים היטב את הפתי בר, ממיסים את החמאה, מערבבים עם פירורי הפתי בר ומהדקים את הפירורים לתחתית התבנית.
- למלית – מערבבים היטב בקערה בינונית את כל חומרי המלית עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- יוצקים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
- אופים במשך 25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת ומזהיבה מעט בקצוות. לאחר מכן נוציא מהתנור
- לציפוי – מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות ונכניס חזרה לתנור ל-5 דקות נוספות
- מעבירים למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.
הערות וטיפים
מקור: עוגת גבינה בחושה – נועם זיגדון.
מוזמנים גם לבקר בפייסבוק!
להשאיר תגובה