עוגת גבינה בחושה קלה להכנה, ללא צורך בשכבות או שלבים מסובכים, מה שהופך אותה למתאימה לכל אחד, גם למי שאין לו הרבה ניסיון באפייה.
עוגת גבינה בחושה משלבת טעם עדין של גבינה מתוקה עם מתיקות מעודנת, מה שהופך אותה לפופולרית אצל כולם – ילדים ומבוגרים כאחד.

עוגת גבינה בחושה בלי קמח
מתכון מושלם של עוגת גבינה של בית מלון
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% 200 מ"ל
- 5 ביצים גודל L או 6 גודל M
- 1 כוס סוכר אפשר גם רבע כוס ועדיין זה יוצא מאוד טעים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 5 כפות קורנפלור
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-150 מעלות ונניח בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים חמים.
- בקערת המיקסר נשים את הגבינות עם הסוכר, נערבל מעט ונוסיף את הביצים, ושוב נעשה ערבול קל ונוסיף את האבקות ואת תמצית הווניל. עכשיו נערבל במהירות איטית (לא מקציפים) ונעביר לתבנית שטוחה (אין צורך לשמן לפני).
- נאפה בחום של 150 מעלות למשך כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה ולא רוטטת.
- נכבה את התנור ונשאיר להצטנן עוד כשעה בתנור. אפשר להוסיף גרידת לימון או תפוז לבלילה.
הערות וטיפים
לטעם רענן יותר וצבעוניות בהירה – אפשר להוסיף לבלילה קצת גרידת לימון או תפוז.

מקור: כרמית דהאן
להשאיר תגובה