עוגת גבינה בחושה, שכוללת מרכיבים סופר זמינים ואיכותיים בלי קמח בכלל.
הכנה סופר פשוטה וקלה, וטעמים מופלאים ונמסים בפה במרקם קרמי משגע.


עוגת גבינה בחושה בלי קמח
מתכון מושלם של עוגת גבינה של בית מלון
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% 200 מ"ל
- 5 ביצים גודל L או 6 גודל M
- 1 כוס סוכר אפשר גם רבע כוס ועדיין זה יוצא מאוד טעים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 5 כפות קורנפלור
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל-150 מעלות ולהניח בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים חמים.
- בקערת המיקסר לשים את הגבינות עם הסוכר.
- לערבל מעט ולהוסיף את הביצים, ושוב לעשות ערבול קל ולהוסיף את האבקות ואת תמצית הווניל.
- לערבל במהירות איטית (לא מקציפים) ולהעביר לתבנית שטוחה (אין צורך לשמן לפני).
- לאפות בחום של 150 מעלות למשך כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה ולא רוטטת.
- לכבות את התנור ולהשאיר להצטנן עוד כשעה בתנור. אפשר להוסיף גרידת לימון או תפוז לבלילה.
הערות וטיפים
לטעם רענן יותר וצבעוניות בהירה – אפשר להוסיף לבלילה קצת גרידת לימון או תפוז

מקור: כרמית דהאן
בלי שמן?
היי רונית,
לא, אין צורך. בהצלחה!
מי מוסיף שמן לעוגות גבינה? לשמן יש טעם דומיננטי ודי דוחה בעוגות. אם כבר אז חמאה.