הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה אפויה קלאסית במרקם מושלם

מתכון עוגת גבינה

מתכון של עוגת גבינה אפויה – תוצאה מושלמת בכל תבנית!

עוגת גבינה פשוטה, טעימה ועשירה, שגם נראית מרשימה!

מתכון עוגת גבינה
צילום: עינת חנניה
מתכון עוגת גבינה
צילום: עינת חנניה

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה קלאסית

הדפסה
מתכון של עוגת גבינה אפויה משגעת
של: עינת חנניה

ציוד

  • כוס מידה חד פעמי קר
  • 3 תבניות אינגליש קייק / 1 אינגליש קייק גודל 20X7.5

מרכיבים

  • 5 ביצים מופרדות L
  • 750 גרם גבינה לבנה למי שרוצה בטעם שוקולד – שמים במקום 250 גרם גבינה לבנה את 200 גרם גבינה בטעם שוקולד (של טרה)
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
  • גרידת לימון

שלבי הכנה

  • להקציף חלבונים לקצף לבן, ואז להוסיף בהדרגה את הסוכר עד שנקבל קצפת יציבה אך לא קשה מדי.
  • בקערה נפרדת (ידנית או עם מיקסר) לערבב לבלילה חלקה את החלמונים עם הגבינות והשמנת, הסוכר וניל, הקורנפלור וגרידת הלימון.
  • לקחת שתי כפות מלאות מהקצפת ונערבב עם הבלילה.
  • למזוג את שאר הקצפת אל תוך הבלילה תוך כדי קיפול בעדינות, זהירות שלא לשבור מרקמה של הקצפת.
  • לשמן תבנית ונמזוג את הבלילה לתוכה.
  • למלא את תבנית האפייה המקורית של התנור ב 5 כוסות מים רותחים, ונניח את התבנית עם העוגה בתוכה.
  • להכניס לשלב התחתון בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך עשרים דקות.
  • לאחר 20 דקות להנמיך ל-160 מעלות ונאפה למשך שעה (אופים על רגיל, שני הקווים למעלה ולמטה, לא טורבו).
  • כעבור שעה לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתוכו עד שהוא מתקרר, לא להוציא את העוגה מהתבנית עד לצינון מלא!

הערות וטיפים

המים מאוד חשובים ואחרי כשמכבים את התנור העוגה מתייצבת במים החמים ובאדים שהמים מפזרים עד שהתנור מתקרר לגמרי, וככה היא שומרת גם על הגובה שלה.
מתכון עוגת גבינה
צילום: עינת חנניה

מקורעינת חנניה