קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה שתמיד יוצאת גבוהה ורכה כמו עננים.
עוגה במרקם גבינתי עשיר וטעם מטריף שפשוט נמס בפה.
עוגת גבינה אפויה עננים
עוגה נדירה ומיוחדת בטעם ובמרקם
ציוד
- סיר ג’חנון קוטר 22
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 7 ביצים L
- 750 גרם גבינה לבנה אפשר 5%
- 1 מיכל גבינת שמנת 250 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% – 200 מ"ל
- 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
- 70 גרם קורנפלור
- ½ כוס קמח
- 1 ½ כוסות סוכר חצי כוס לגבינות וכוס אחת לחלבונים
שלבי הכנה
- בקערה להכניס את הגבינה לבנה, גבינת שמנת, ושמנת חמוצה, ונערבב, ואז נכניס חצי כוס סוכר.
- אחרי שהסוכר הופך קצת שקוף על הגבינות, נערבב ונכניס את החלמונים והחומרים היבשים (קמח, קורנפלור, ופודינג וניל).
- נערבב ממש טוב את כל התערובת ידנית / מיקסר שלא יהיו גושים בכלל .
- להכין את הסיר של הג’חנון (מכינים אותו לפני הקצפת החלבונים מכיון שברגע שהחלבונים מוקצפות יש להם זמן מסוים עד שהחלבון הופך לא יציב) – לשמן את הסיר עם מרגרינה רכה, שימון ממש ממש יסודי על כל התבנית והדפנות, ואז להניח נייר אפייה רק בתחתית הסיר ולשמן גם אותו.
- לקחת נייר כסף בהיקף התבנית , 2 שכבות של נייר, להניח באמצע נייר סופג ולהרטיב אותו מעט במים.
- לקפל את הנייר כסף לגובה הסיר ולעטוף את הסיר עם הנייר כסף .
- להקציף את החלבונים עם כוס סוכר (שמים אותו בהדרגה כל פעם כף), כשהקצף יציב אבל לא נוקשה ממש.
- להעביר שליש מהתערובת לגבינות ומערבבים במהירות, לאחר מכן להעביר את שאר החלבונים לגבינות ולקפל בתנועות סיבוב.
- להעביר לסיר הג’חנון ולתת כמה דפיקות על השיש שכל האוויר יצא החוצה.
- לחמם תנור מראש ולהכניס תבנית מים בתחתית התנור.
- להכניס לאפייה של חום עליון תחתון – 200 מעלות , למשך 15-20 דקות, עד שנוצר מעל העוגה קרום כהה ולא שרוף.
- לאחר מכן לפתוח את התנור (לא לפחד היא לא תיפול ברגע ששימנתם אותה ממש טוב!).
- להוריד את המעלות ל-150 ולאפות למשך שעה בדיוק.
- לאחר מכן לפתוח את דלת התנור ולתת לה להתקרר בטמפרטורת החדר ולהעביר למקרר .
מקור: עוגת גבינה אפויה עננים – שיראל קומפרמן
אפשר בבקשה תמונה של החלק עם הנייר כסף והנייר הסופג? לא לגמרי ברור איך זה אמור להיראות בסוף וגם בשלב הראשון שפותחים את התנור לא מוסבר מדוע…
תודה!
כשלוקחים מתכון של מישהו אחר,נהוג לתת קרדיט!!
המתכון הוא של בר עזרא האלוף!!!
@barezra באינסטגרם.
היי אורטל,
המתכון הספציפי הזה שונה מהמתכון של בר. בעלת המתכון מתוייגת כאן כך שתוכלי לראות של מי המתכון במקור.
הטריק עם נייר סופג ונייר כסף/אפייה אינו ייחודי לאדם אחד.
בהצלחה!
לא הבנתי מדוע כתוב לפתוח את התנור כשמורידים את המעלות מ-200 ל-150…
היי הילה,
בעיקרון, זה עוזר לתנור להוריד את הטמפרטורה מהר יותר.
בהצלחה!