עוגת גבינה אפויה יציבה ומרשימה במיוחד, שחייבים להכין! מתכון קל עם טיפ קטן שישבור לכם את כל המוסכמות ולא תאמינו שהעוגה יוצאת כל כך מוצלחת! מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין לעוגה מפנקת שכל אחד ישמח לאכול!
עוגת גבינה אפויה משגעת
מתכון ייחודי לעוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
ציוד
- תבנית עגולה קוטר 26
מרכיבים
- 7 ביצים XL
- כוס וחצי כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 750 גר’ גבינה לבנה 9%
- 1 שמנת של פעם
- 5 כפות קורנפלור
- 2 כפות גדושות אינסטנט וניל
לתחתית העוגה:
- 150 גר’ ביסקוויט טחון
- 80 גרם מרגרינה מומסת
שלבי הכנה
- מקציפים חלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.
- מקציפים חלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה.
- מוסיפים גבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.
- מוסיפים קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור את הקצף.
- משטחים ביסקוויטים עם מרגרינה בתחתית תבנית משומנת ויוצקים את הבלילה.
- מחממים תנור ל־160 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו) עם תבנית מים שממוקמת בשלב התחתון של התנור ואופים במשך 30 דקות.
- פןתחים את התנור ומשחררים את האדים שבפנים, מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 45 דקות.
- בסיום האפיה שוב פותחים את התנור ולשחרר את האדים, סוגרים, וומוציאים אחרי שעה.
מקור: יפה סונינו
מוזמנים לעקוב: רק בשמחות-עוגיות מרוקאיות יפה סונינו
איזה כוס חד פעמי חם קר,ואו אוניברסלי
היי אמילי,
כוס מדידה אוניברסלית. בהצלחה!