היצירה הקולינרית הזו יכולה להיות ממש עכשיו אצלכם בבית! מתכון לעוגת גבינה אפויה במרקם משגע, עם ציפוי קרם שמנת עשיר ומפנק וכל תוספת שתבחרו, כמו תותים! מתכון קל לעוגה מרשימה וטעימה עד שיהיה לכם קשה לחלוק!
עוגת גבינה אפויה עם קרם שמנת
מתכון פשוט לעוגת גבינה אפויה מרשימה עם מראה מלכותי!
ציוד
- כוס מידה אוניברסלית
- תבנית עגולה 24 – עם נייר אפייה משומן בצדדים
- מטרפה
מרכיבים
תחתית
- 1 כוס ועוד 3 כפות של פתי-בר טחונים
- 1 כוס כוס שקדים מולבנים טחונים
- 2 כפות סוכר
- 130 גרם חמאה מומסת
עוגה
- 500 גרם גבינה לבנה רכה 5%
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 5 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס חלב
- 4 כפות שטוחות קורנפלור
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית/מחית וניל
- גרידת לימון מחצי לימון
ציפוי
- 600 מ”ל שמנת חמוצה 15%
- 3 כפות גדושות אבקת סוכר
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
תחתית:
- מערבבים בקערה את כל רכיבי התחתית ומרפדים בשכבה אחידה של כ-חצי סנטימטר את תחתית התבנית.
עוגה:
- מערבבים היטב בקערה, בעזרת מטרפה, את גבינת המסקרפונה כדי לאוורר אותה.
- מוסיפים לקערה גבינה הלבנה, 5 חלמונים, ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- מערבבים היטב בנפרד קורנפלור עם חלב עד המסה ומוסיפים לקערה עם תערובת הגבינות.
- מוסיפים וניל וגרידת הלימון ומערבבים .
- בקערה, מקציפים את 5 החלבונים וכשמתחיל להתהוות קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד קבלת קצף רך (לא נוקשה. קצף נוקשה יפגע בנימוחות).
- מערבבים בעזרת מטרפה את שתי התערובות ויוצקים לתבנית.
- אופים ב־130 מעלות במשך כשעה וחצי ומצננים. – אסור לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה!
ציפוי:
- מערבבים בקערה שמנת חמוצה, סוכר, אבקת סוכר ותמצית וניל.
- מסירים את נייר האפייה מדפנות התבנית ויוצקים את על העוגה את תערובת הציפוי.
- אופים במשך כ־10 דקות נוספות ב־150 מעלות.
- לאחר האפייה חשוב לצנן את העוגה ולשמור אותה במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
הערות וטיפים
יש להשתמש בגבינות וביצים בטמפרטורת החדר, מוציאים כשעה לפני ההכנה.
דגש על הפרדת הביצים (מאוד חשוב) ובעיקר הקצפת החלבונים.
דגש על הפרדת הביצים (מאוד חשוב) ובעיקר הקצפת החלבונים.
מקור: Ariella Goldman
היי
צריך תבנית מים בתחתית התנור?
אפשר בלי הציפוי מלמעלה ?
130 מעלות מהתחלה ועד הסוף?
היי איריס,
נשמח לענות:
אין צורך בתבנית מים ואפשר להכין בלי הציפוי.
כן, 130 מעלות במשך כל האפייה.
בהצלחה 🙂