מתכון של עוגת גבינה אפויה מהממת ומגרה שיוצאת גבוהה ורכה בטירוף.
עוגה עם תחתית פריכה וחמאתית, במלית גבינה עשירה וטעימה ביותר.

עוגת גבינה אפויה מהממת ומגרה
מושלמת לצד כוס הקפה החמה של הבוקר
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית 24 / 3 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
לתחתית: (לא חובה)
- 1 שרוול פתי בר 250 גרם
- 100 גרם חמאה 1 חבילה
- ½ כוס אגוזים טחונים או פקאן טחון
למלית גבינה:
- 7 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- קורט מלח
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- ¾ כוס קורנפלור
- 2 גביע שמנת חמוצה 400 גרם
- גרידת לימון מעט
- 750 גרם גבינה לבנה 5% אפשר להחליף ב-250 גרם גבינת שמנת
לציפוי: (לא חובה)
- 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
שלבי הכנה
להכנת התחתית:
- לטחון את הפתי בר לפירורים ולערבב עם החמאה וחצי כוס האגוזים טחונים או פקאן עד לתערובת אחידה.
- לרפד בתחתית התבנית נייר אפיה ומסביב לשמן עם חמאה היטב, ולשטח את בתחתית התבנית.
למלית:
- להקציף חלבונים עם קורט מלח ולהוסיף סוכר ואז להקציף למרקם יוגורט.
- בקערה נפרדת לערבב את שאר המצרכים (כולל החלמונים).
- להוסיף את החלבונים לאט ולקפל בהדרגה. לשפוך מעל לתחתית העוגה.
- לחמם תנור ל-180 מעלות רגיל עם תבנית מים ולהניח את תבנית העוגה.
- לאפות למשך רבע שעה בערך על 180 מעלות ואז להנמיך ל-150 מעלות ולאפות לעוד שעה ועשרים דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע חום.
- לכבות את התנור ולא לפתוח, אפשר להשאיר לכמה שעות.
לציפוי:
- להקציף את החומרים ולשפוך מעל לעוגה. לקרר.

מקור: עוגת גבינה – שרה יוסף
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
להחליף את כל כמות הגבינה הלבנה ( 750) בגבינת שמנת 1?
היי רעות,
אפשר להחליף לגבינת שמנת אחת של 250 גרם.
בהצלחה!