הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים

מתכון עוגת גבינה

מתכון של עוגת גבינה אפויה פשוטה, בשתי גרסאות של עוגות גבינה אפויות בטעמים שונים. כל כך טעימות שיהיה לכם קשה לבחור איזו מהן להכין!

אז קבלו מתכון של שתי עוגות גבינה; האחת משודרגת בשוקולד לבן והשנייה עם שמנת מוקצפת. שתיהן טעימות וקלות להכנה.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים

הדפסה
מתכון של שתי עוגות גבינה; האחת משודרגת בשוקולד לבן והשנייה עם שמנת מוקצפת.
של: מלי מאירוב

ציוד

  • תבנית 22 / 24 / 26
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

עוגת גבינה ושוקולד לבן:

לבסיס:

  • 1 שרוול ביסקוויטים פתי בר25 250 גרם
  • 1 חבילה חמאה 100 גרם – מומסת
  • 1 כף סוכר חום

לשכבת הגבינה:

  • ½1 חפיסות שוקולד לבן 150 גרם
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 2 חבילות גבינה 9% 500 גרם (אפשר גם 5%)
  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג ווניל
  • 3 כפות סוכר

לציפוי:

  • 1 חבילה שמנת מתוקה 250 מ“ל
  • 2 כפות סוכר

עוגת גבינה עם שמנת מוקצפת:

להכנת הבסיס:

  • 1 שרוול ביסקוויטים 250 גרם
  • 2 כפות סוכר חום
  • חמאה 130 גרם מומסת

להכנת שכבת הגבינה:

  • 3 חבילות גבינה 9% 750 גרם
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ“ל
  • 4 ביצים
  • ½ כוס סוכר + כף סוכר
  • 1 שקית סוכר ווניל 10 גרם
  • 3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
  • 1 כף קמח
  • גרדת לימון מלימון אחד
  • מיץ לימון מחצי לימון
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל

לציפוי העוגה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
  • ¼ כוס חלב

שלבי הכנה

אופן הכנה לעוגת גבינה ושוקולד לבן:

    לבסיס:

    • לפורר את הביסקוויטים ונערבב היטב עם החמאה והסוכר החום.
    • את הבסיס לשטח בתבנית אפייה בגודל 24 (או 22 עם רוצים תחתית מעט עבה).
    • לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 10 דקות.
    • בתום האפייה להוציא מהתנור ונניח לבסיס להצטנן.

    למלית:

    • בקערה לערבב את החומרים לשכבת הגבינה;
    • לשבור 150 גרם שוקולד לבן ויחדיו עם חצי כוס שמנת מתוקה נחמם במיקרו ל 30 שניות.
    • לערב ולהוסיף לחמם במיקרוגל בפולסים של 5 שניות במידת הצורך עד שהכול נמס.
    • אל התערובת להוסיף את שאר המצרכים ונערבב היטב.
    • כאשר התערובת מוכנה והבסיס הצטנן ליצוק הכל על שכבת הבסיס.
    • לצורך האפייה לחמם את התנור ל 150 מעלות ונשים בתחתית קערה חסינת חום עם מים.
    • את העוגה לאפות על המדף האמצעי למשך 50 דקות.
    • העוגה אמורה לצאת רוטטת ולא קשה לחלוטין. בשלב זה להוציא ונכניס למקרר לכשעתיים שלוש.

    לציפוי:

    • להכנת שכבת הציפוי להקציף את השמנת עם הסוכר ונצפה את העוגה כאשר היא קרה.
    • נכניס לעוד שעה-שעתיים למקרר וניתן להגיש את העוגה.
    • אופן הכנה לעוגת גבינה עם שמנת מוקצפת:

    בסיס:

    • נפורר את הביסקוויטים ולערבב עם החמאה והסוכר החום. לאחר מכן נשטח בתבנית 24 או 26.
    • לאפות על 170 מעלות למשך 10 דקות. לאחר האפייה נקרר את הבסיס.

    למלית:

    • לצורך הכנת שכבת הגבינה לערבב בקערה את כל הגבינה עם השמנת החמוצה עם השמנת.
    • להוסיף את יתר המצרכים בהדרגה ותוך כדי המשך ערבוב עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
    • את השמנת המתוקה וכף הסוכר להקציף במיקסר עד לקבלת קצפת רכה.
    • את הקצפת לקפל לתוך הבלילה ואת הכל ניצק על הבסיס.
    • לאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, מומלץ להשים על המדף השני מהתחתית.
    • נאפה למשך שעה וחצי, בתום הזמן נכבה את התנור, נפתח את הדלת ונשאיר את העוגה בפנים לחצי שעה נוספת.
    • לאחר מכן להוציא ונניח לה להתקרר לטמפרטורת החדר. כאשר התקררה נכניס למקרר לשעה.

    לציפוי:

    • לצורך הכנת הציפוי להקציף את המצרכים ונצפה את העוגה בצורה אחידה.
    מתכון עוגת גבינה
    צילום: מלי מאירוב

    מקורמלי מאירוב

    לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב