הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים

מתכון עוגת גבינה

קבלו מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים.

עוגת גבינה אפויה מעולה עם תחתית ביסקוויטים.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים

הדפסה
מתכון מעולה לעוגה איכותית
של: דבי ממן

ציוד

  • תבנית מתפרקת 26 ס"מ
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

לתחתית:

  • ביסקוויט פתי-בר עדיף טעם שוקו (שליש חבילה של 500 גרם)
  • 50 גרם סוכר רבע כוס סוכר, אפשר לשים גם שליש אם אוהבים יותר מתוק
  • 100 גרם חמאה רגילה 1 חבילה

למלית הגבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
  • 250 גרם מסקרפונה 1 חבילה
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כוס סוכר 200 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ⅛ כפית מלח שולחן
  • 1 כף מיץ סחוט מלימון לא הכרחי
  • גרידת לימון מחצי לימון בגודל בינוני, גם לא חובה

לציפוי העוגה:

  • 2 גביעים של שמנת חמוצה 400 מ"ל
  • 4 כפות 30 גרם אבקת סוכר (או 3 כפות סוכר)
  • ¼ כפית תמצית וניל

לאפייה:

  • 10 גרם חמאה / תרסיס שמן לשימון תבנית
  • תבנית מלאה במים להניח בתחתית התנור

שלבי הכנה

  • לחמם תנור אפייה עם רשת באמצע ל 150 מעלות, ולהניח תבנית עם מים על תחתית התנור.

להכנת התחתית:

  • במעבד לרסק את הביסקוויטים לפירורים קטנים.
  • להוסיף את הסוכר ולעבד לעוד כמה שניות.
  • להמיס את החמאה במיקרוגל, נוסיף לתערובת ונפעיל ל30 שניות נוספות.
  • להעביר את התערובת לתבנית, ולהדק ולדחוס על התחתית, אפשר עם היד או עם תחתית כוס.
  • צמוד לדפנות "מושכים" את התערובת מעט לגובה. להעביר תבנית לפריזר.

להכנת תערובת הגבינה:

  • להקציף גבינה לבנה, מסקרפונה וסוכר למשך 2-3 דקות, בתחילה במהירות איטית ואז גבוהה, עד שהתערובת סמיכה.
  • בקערה נפרדת נטרוף את הביצים.
  • להוסיף את הביצים בהדרגה לתערובת הגבינה, תוך כדי שמקציפים על מהירות בינונית, ונמשיך להקציף עד שהתערובת מתאחדת.
  • להוסיף תמצית וניל, לימון, גרידת לימון וטיפונת מלח ונקציף עוד 15 שניות.
  • להעביר את התערובת לתבנית ואותה להכניס לשלב האמצעי בתנור, מורידים ל- 150°, ואופים למשך 50-55 דקות. העוגה מוכנה כשהיא עדיין לבנה בצבעה, קצת רוטטת, ובלי בקעים.
  • אם העוגה עלתה סימן שהחום היה מעט גבוה מדי, מכיוון שהעוגה במתכון הזה לא צריכה לעלות.
  • נשאיר את התנור סגור וניתן לעוגה להתצטנן כשלוש דקות.

להכנת ציפוי השמנת:

  • לערבב בקערה שמנת חמוצה, אבקת סוכר ומעט תמצית וניל. למרוח בעדינות על העוגה: מניחים בכל פעם כמות קטנה ומורחים מהצדדים פנימה למרכז, עד שמסיימים. להחזיר לתנור לעשר דקות.
  • לכבות את התנור, לפתוח את הדלת ולהשאיר את העוגה להתקרר בתנור כשלושים דקות.
  • מוציאים ומקררים על השיש עוד 45 דקות.
  • מעבירים למקרר – כדאי לקרר לפחות 4 שעות, רצוי אפילו 12 שעות.
  • מחלצים מהתבנית רק לאחר קירור יסודי.

הערות וטיפים

• פתי-בר: כדאי בטעם שוקו, אפשר רגילים
• תחתית: אפשר ⅓ כוס סוכר במקום ¼ כוס למתיקות חזקה
מתכון עוגת גבינה
צילום: דבי ממן

מקור: דבי ממן ומיכל מ LoveToCook