קבלו מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים.
עוגת גבינה אפויה מעולה עם תחתית ביסקוויטים.

עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים
מתכון מעולה לעוגה איכותית
ציוד
- תבנית מתפרקת 26 ס"מ
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
לתחתית:
- ביסקוויט פתי-בר עדיף טעם שוקו (שליש חבילה של 500 גרם)
- 50 גרם סוכר רבע כוס סוכר, אפשר לשים גם שליש אם אוהבים יותר מתוק
- 100 גרם חמאה רגילה 1 חבילה
למלית הגבינה:
- 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
- 250 גרם מסקרפונה 1 חבילה
- 4 ביצים בגודל L
- 1 כוס סוכר 200 גרם סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- ⅛ כפית מלח שולחן
- 1 כף מיץ סחוט מלימון לא הכרחי
- גרידת לימון מחצי לימון בגודל בינוני, גם לא חובה
לציפוי העוגה:
- 2 גביעים של שמנת חמוצה 400 מ"ל
- 4 כפות 30 גרם אבקת סוכר (או 3 כפות סוכר)
- ¼ כפית תמצית וניל
לאפייה:
- 10 גרם חמאה / תרסיס שמן לשימון תבנית
- תבנית מלאה במים להניח בתחתית התנור
שלבי הכנה
- לחמם תנור אפייה עם רשת באמצע ל 150 מעלות, ולהניח תבנית עם מים על תחתית התנור.
להכנת התחתית:
- במעבד לרסק את הביסקוויטים לפירורים קטנים.
- להוסיף את הסוכר ולעבד לעוד כמה שניות.
- להמיס את החמאה במיקרוגל, נוסיף לתערובת ונפעיל ל30 שניות נוספות.
- להעביר את התערובת לתבנית, ולהדק ולדחוס על התחתית, אפשר עם היד או עם תחתית כוס.
- צמוד לדפנות "מושכים" את התערובת מעט לגובה. להעביר תבנית לפריזר.
להכנת תערובת הגבינה:
- להקציף גבינה לבנה, מסקרפונה וסוכר למשך 2-3 דקות, בתחילה במהירות איטית ואז גבוהה, עד שהתערובת סמיכה.
- בקערה נפרדת נטרוף את הביצים.
- להוסיף את הביצים בהדרגה לתערובת הגבינה, תוך כדי שמקציפים על מהירות בינונית, ונמשיך להקציף עד שהתערובת מתאחדת.
- להוסיף תמצית וניל, לימון, גרידת לימון וטיפונת מלח ונקציף עוד 15 שניות.
- להעביר את התערובת לתבנית ואותה להכניס לשלב האמצעי בתנור, מורידים ל- 150°, ואופים למשך 50-55 דקות. העוגה מוכנה כשהיא עדיין לבנה בצבעה, קצת רוטטת, ובלי בקעים.
- אם העוגה עלתה סימן שהחום היה מעט גבוה מדי, מכיוון שהעוגה במתכון הזה לא צריכה לעלות.
- נשאיר את התנור סגור וניתן לעוגה להתצטנן כשלוש דקות.
להכנת ציפוי השמנת:
- לערבב בקערה שמנת חמוצה, אבקת סוכר ומעט תמצית וניל. למרוח בעדינות על העוגה: מניחים בכל פעם כמות קטנה ומורחים מהצדדים פנימה למרכז, עד שמסיימים. להחזיר לתנור לעשר דקות.
- לכבות את התנור, לפתוח את הדלת ולהשאיר את העוגה להתקרר בתנור כשלושים דקות.
- מוציאים ומקררים על השיש עוד 45 דקות.
- מעבירים למקרר – כדאי לקרר לפחות 4 שעות, רצוי אפילו 12 שעות.
- מחלצים מהתבנית רק לאחר קירור יסודי.
הערות וטיפים
• פתי-בר: כדאי בטעם שוקו, אפשר רגילים
• תחתית: אפשר ⅓ כוס סוכר במקום ¼ כוס למתיקות חזקה
• תחתית: אפשר ⅓ כוס סוכר במקום ¼ כוס למתיקות חזקה

מקור: דבי ממן ומיכל מ LoveToCook
מתכון מרושל ולא מדייק.
מהתחלה כתוב 150 מעלות. ובהמשך כתוב להןריד ל 150..
להבדיל בין תנור סגור לתנור מכובה.
את שכבת השמנת- בתנור דולק או מכובה?