הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן

מתכון עוגת גבינה

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן.

עוגה מאוד טעימה קוצרת מחמאות ועושה חשק לעוד (ועוד) פרוסה.

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן

הדפסה
עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול
של: כרמלה שמואל

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
  • סיר ג’חנון 22
  • נייר אפיה
  • תבנית עם מים חמים

מרכיבים

  • 1 קילו גבינה לבנה 9% מסוננת
  • 2 גביעי שמנת חמוצה 400 מ”ל
  • 7 ביצים מופרדות
  • גרידת לימון
  • ¼1 כוסות סוכר 250 גרם
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
  • 4 כפות קורנפלור 32 גרם

שלבי הכנה

  • לשמן סיר ג’חנון, גוזרים עיגול נייר אפייה ומניחים בתחתית הסיר. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • להניח על מסילה ראשונה מלמטה תבנית עם מים חמים.
  • בקערה גדולה לטרוף גבינה 5%, שמנת חמוצה, חלמונים, גרידת לימון, רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור.
  • להמשיך לטרוף עד לקבלת בלילה חלקה.
  • להקציף חלבונים עד היווצרות קצף, ואז מוסיפים בהדרגה כוס סוכר תוך כדי הקצפה. מקציפים עד לקצף יציב (לא נוקשה).
  • לשפוך לקערת הגבינות שליש מהקצף ומערבבים עם מטרפה לבלילה חלקה. מוסיפים עוד שליש מהקצף ומקפלים בתנועות עטיפה. מוסיפים את השליש האחרון ומקפלים בתנועות עטיפה.
  • לשפוך את התערובת לתבנית. מטיחים את התבנית על השיש ליישור העוגה.
  • להניח את הסיר בתוך תבנית המים ואופים 10 דקות. לאחר מכן אופים ב-150 מעלות כשעה וחצי או עד שהעוגה אינה רוטטת.
  • להוציא את העוגה להתקררות מוחלטת, לאחר מכן הופכים על מגש.
מתכון עוגת גבינה
צילום: כרמלה שמואל

מקור: כרמלה שמואל