מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן.
עוגה מאוד טעימה קוצרת מחמאות ועושה חשק לעוד (ועוד) פרוסה.
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
- סיר ג’חנון 22
- נייר אפיה
- תבנית עם מים חמים
מרכיבים
- 1 קילו גבינה לבנה 9% מסוננת
- 2 גביעי שמנת חמוצה 400 מ”ל
- 7 ביצים מופרדות
- גרידת לימון
- ¼1 כוסות סוכר 250 גרם
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 4 כפות קורנפלור 32 גרם
שלבי הכנה
- לשמן סיר ג’חנון, גוזרים עיגול נייר אפייה ומניחים בתחתית הסיר. מחממים תנור ל-250 מעלות.
- להניח על מסילה ראשונה מלמטה תבנית עם מים חמים.
- בקערה גדולה לטרוף גבינה 5%, שמנת חמוצה, חלמונים, גרידת לימון, רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור.
- להמשיך לטרוף עד לקבלת בלילה חלקה.
- להקציף חלבונים עד היווצרות קצף, ואז מוסיפים בהדרגה כוס סוכר תוך כדי הקצפה. מקציפים עד לקצף יציב (לא נוקשה).
- לשפוך לקערת הגבינות שליש מהקצף ומערבבים עם מטרפה לבלילה חלקה. מוסיפים עוד שליש מהקצף ומקפלים בתנועות עטיפה. מוסיפים את השליש האחרון ומקפלים בתנועות עטיפה.
- לשפוך את התערובת לתבנית. מטיחים את התבנית על השיש ליישור העוגה.
- להניח את הסיר בתוך תבנית המים ואופים 10 דקות. לאחר מכן אופים ב-150 מעלות כשעה וחצי או עד שהעוגה אינה רוטטת.
- להוציא את העוגה להתקררות מוחלטת, לאחר מכן הופכים על מגש.
מקור: כרמלה שמואל
להשאיר תגובה